Sunucu nasıl oluşturulur?

Arocyn

Hectopat
Katılım
28 Mart 2018
Mesajlar
2.050
Çözümler
18
Yer
Burdur Krallığı
Arkadaşlarımla Minecraft, Unturned gibi oyunları online oynamak için sunucu oluşturmak istiyorum kendi bilgisayarımda. Aklımdaki fikir sanal bilgisayar oluşturup bunu sunucu olarak kullanmak. Bunu nasıl yapacağım hiç bir fikrim yok. Sunucu olmadan Hamachi vs. ile oyun oynamaya çalıştık ama ya bağlanmadı ya da oyundan attı. Sunucu oluşturma konusunda yardımcı olur musunuz?
 
Arkadaşlarımla Minecraft, Unturned gibi oyunları Online oynamak için sunucu oluşturmak istiyorum kendi bilgisayarımda. Aklımdaki fikir sanal bilgisayar oluşturup bunu sunucu olarak kullanmak. Bunu nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok. Sunucu olmadan Hamachi vs. ile oyun oynamaya çalıştık ama ya bağlanmadı ya da oyundan attı. Sunucu oluşturma konusunda yardımcı olur musunuz?

Aternos kullanabilirsin eğer kendi bilgisayarında açmak istiyorsan batihostun bir programı vardı onunla oluşturmayı deniyebilirsin (batihosdan paralı serverde alabilirsin) (Minecraft için).
 
Öncelikle servis sağlayıcın nedir? Statik IP Alıyor musun? Eğer alıyorsan açabilirsin, bunun hakkında milyonlarca video var. :)
 
Türk Telekom kullanıyorum sanırsam Statik IP sağlıyordu.
Bunu şöyle anlayabiliriz, modem arayüzünden 25565 portunu TDP/UDP Olarak açın ve bu siteden kontrol edin. O zaman olursa size çok daha detaylı bir Minecraft sunucu kurma yazısı yazabilirim.
Hangi sürümü istiyorsun?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı