Suoperonline 200 Mbps internet bilgisayarda 100 Mbps veriyor

canerkucuk

Picopat
Daha fazla  
Superonline interneti bağlattım 200 Mbps olarak ancak bilgisayarıma kablolu bir şekilde 93 Mbps geliyor. CAT 5E vardı zaten yanında onun harici benim CAT 6 kablom vardı onu da denedim değişen hiçbir şey olmadı. Aygıt Yöneticisi'nden de baktım 100 Mbps'nin üstü yazmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline interneti bağlattım 200 Mbps olarak ancak bilgisayarıma kablolu bir şekilde 93 Mbps geliyor. CAT 5E vardı zaten yanında onun harici benim CAT 6 kablom vardı onu da denedim değişen hiçbir şey olmadı. Aygıt Yöneticisi'nden de baktım 100 Mbps'nin üstü yazmiyor.

Superonline olarak apartmana direk kutusu geldi mi yoksa kutu olarak Türk Telekom var ve onun üzerinden mi Superonline bağlanıyorsun. Bu soruyu neden sordum aparman da 1GB internet var tabii ki de kutu Türk Telekom'un fakat hangi firmaya gidersem gideyim eğer kendi kutusu olmadığı sürece Türk Telekom kutusu üzerinden kimse bana 1 GB internet veremiyor. Verebildikleri tek hız 100 Mbps ondan dolayı bu soruyu sordum. Benim gibi ise hiç uğraşma 200 asla alamazsın. Kendi kablosu olupta hala 200 alamıyorsan o zaman genel merkezden ölçüm yaptır altyapı Max kaç Mbps alıyor diye. Sende 200 Mbps olduğunu söyleme önce.

Modemin kalitesinden de kaynaklanabilir

Verdikleri modemin ethernet portları sadece 100 Mbps destekliyor olabilir mi? Modemin marka modeli nedir? Gigabit ethernet portu yoksa modemde 100 Mbps'den fazla zaten alamazsınız.

Superonline olarak apartmana direk kutusu geldi mi yoksa kutu olarak Türk Telekom var ve onun üzerinden mi Superonline bağlanıyorsun. Bu soruyu neden sordum aparman da 1GB internet var tabii ki de kutu Türk Telekom'un fakat hangi firmaya gidersem gideyim eğer kendi kutusu olmadığı sürece Türk Telekom kutusu üzerinden kimse bana 1 GB internet veremiyor. Verebildikleri tek hız 100 Mbps ondan dolayı bu soruyu sordum. Benim gibi ise hiç uğraşma 200 asla alamazsın. Kendi kablosu olupta hala 200 alamıyorsan o zaman genel merkezden ölçüm yaptır altyapı Max kaç Mbps alıyor diye. Sende 200 Mbps olduğunu söyleme ö
Telefondan zaten fazlasiyla alıyorum ve süperonlineye ayit alt yapi modem falanda onlarin

Telefondan hız testi yaptığında durum
200 den fazla alıyorum

Verdikleri modemin ethernet portları sadece 100 Mbps destekliyor olabilir mi? Modemin marka modeli nedir? Gigabit ethernet portu yoksa modemde 100 Mbps'den fazla zaten alamazsınız.
Tp link wifi 6 falan diye yaziyor

O zaman PC ile ilgili bir durum olabilir. İmkan varsa başka bir bilgisayar ile kablolu kullanmayı deneyebilir misin? Sorunun bilgisayar kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Yedek bilgisayarım yok ama benim CAT6 kablo paketli bir kablo değildi adam kendi eliyle kesip uç kısımlarını takmıştı bir de bayağı uzun 3 metre falan var ondan dolayı olabilir mi acaba ve zaten Superonline'nin verdiği CAT5e kablosu 1Gbps almıyorum zaten bilgisayarı yeni aldım 2-3 ay falan olmuştur aldığım yeri arayıp sordum Ethernet kartı kaldırıyor dedi modemde mi sorun acaba.

Son düzenleme:
Tp link wifi 6 falan diye yaziyor

Yedek bilgisayarım yok ama benim CAT6 kablo paketli bir kablo değildi adam kendi eliyle kesip uç kısımlarını takmıştı bir de bayağı uzun 3 metre falan var ondan dolayı olabilir mi acaba ve zaten Superonline'nin verdiği CAT5e kablosu 1Gbps almıyorum zaten bilgisayarı yeni aldım 2-3 ay falan olmuştur aldığım yeri arayıp sordum Ethernet kartı kaldırıyor dedi modemde mi sorun acaba.
Kabloda da olabilir modemin portunda da. O yüzden ikinci bilgisayarla deneyebilir misin demiştim hocam. Onun dışında sorun bilgisayarda da olabilir ama donanımsal bir şey değildir korkmayın. Yazılımsal olarak 100 MBPS ile sınırlayan bir uygulama vs. olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı