Superbox ile Router Kullanılır mı?

Chavushh

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
Superbox ile Modem-Router birlikte kullanılabilir mi ? Elimde mevcut Asus AC68U modemim var. Ancak ne yaptıysam olmadı. Ethernet kablosu ile bağladığımda birkaç dakika erişim sağlanıyor fakat daha sonra internet kullanılamıyor hatası alıyorum.

Mantık olarak kullanılır ama yeni bir ürün ve benim kullanmadığım bir şey olmadığı için farklı bir engellemesi olabilir. Bence Superbox sizin adınıza ise Turkcell destek hattına sorabilirsiniz.

Mantık olarak kullanılır ama yeni bir ürün ve benim kullanmadığım bir şey olmadığı için farklı bir engellemesi olabilir. Bence Superbox sizin adınıza ise Turkcell destek hattına sorabilirsiniz.
Türkcell destek hattı efsane yardım sistemi yani. Superbox cihazından bir haberler. 1 haftadır süren sorunuma çare bile bulamadılar. En sonunda modem ayarlarından kendim hallettim. Ne yazıkki superbox ile ilgili yardımı turkcell den alamıyoruz.

Türkcell destek hattı efsane yardım sistemi yani. Superbox cihazından bir haberler. 1 haftadır süren sorunuma çare bile bulamadılar. En sonunda modem ayarlarından kendim hallettim. Ne yazıkki superbox ile ilgili yardımı turkcell den alamıyoruz.
Maalesef Türkiye'deki firmalar için geçerli olan bir durum, böyle güzel forumlar olmasa mahalle bakkalından yardım alacak duruma düşüren firmaların teknik servisleri var. Geçenlerde canon g2400 yazıcıyı tamire gönderdim. Teknik servis "böyle bir model yok" diye, beni aradılar. Bende "Vatan bilgisayardan aldım" dedim. Teknik servis "Distribütöre soralım" dedi ve tamir etmeye ikna oldular.
Bu süreçte aklımdan geçen keşke dalga geçip,"toplama yazıcı için vatan bilgisayar parça satıyordu. Bende toplama yazıcı yaptım" deseydim. Liyakatin olmadığı bir ülkede bunlar her zaman olacak.

Son düzenleme:
Şaka gibi gerçekten yani diyecek söz yok. En azından bu tip forumlarda yardımlaşarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Yakında biz birşey sorduğumuzda googleden aratıp bizim açtığımız konuyu okuyarak yanıt verecekler sanırım. :)

Superbox ile Modem-Router birlikte kullanılabilir mi ? Elimde mevcut Asus AC68U modemim var. Ancak ne yaptıysam olmadı. Ethernet kablosu ile bağladığımda birkaç dakika erişim sağlanıyor fakat daha sonra internet kullanılamıyor hatası alıyorum.

Evet bağlanıyor. Bende hiç bir şekilde destek alamıyorum. Hatta paketi yanlış seçmişler 10 mbps kullanıyorum kaç haftadır.

Benimde merak ettiğim şey modem üzerinden 192.168.8.1 ip adresine 80 portunu nasıl açacağım.

Uzakta olduğum zaman modeme erişemiyorum. Raspberry'i bağlayıp uzak masaüstü yapacağım en sonunda.

Evet bağlanıyor. Bende hiç bir şekilde destek alamıyorum. Hatta paketi yanlış seçmişler 10 mbps kullanıyorum kaç haftadır.

Benimde merak ettiğim şey modem üzerinden 192.168.8.1 ip adresine 80 portunu nasıl açacağım.

Uzakta olduğum zaman modeme erişemiyorum. Raspberry'i bağlayıp uzak masaüstü yapacağım en sonunda.
Bağlantıyı nasıl yapıyoruz? Ethernet kablosu ile denedim bir türlü olmadı.

Normalde içinde ayarı olması gerekiyor. Bende VDSL veya router seçeneği var.

Router seçince iki seçenek açılıyor.

Wifi'den alıp Ethernet ve wifi olarka dağıtıyor

yada Ethernet den alıp gene aynı şekilde wifi veya ethernet dağıtıyor.

Eski TP-LİNK modemimde NAT/QSS menüsünde vardı. Yada VDS de yazabilir. Oradan yapılabiliyor diye biliyorum.

Yani merak için bir ara Xampp kullandım. Server gibi kullandım. Daha sonra ip adresimi 80 portu açtım.

Ama 80 http portu değil mi? Uzak masaüstü için başka port kullanılmıyor mu?

Yada Linux için Uzak Masaüstü programı varsa da olur. Sonuçta Raspberry Linux kullanıyor.

Eski TP-LİNK modemimde NAT/QSS menüsünde vardı. Yada VDS de yazabilir. Oradan yapılabiliyor diye biliyorum.

Yani merak için bir ara Xampp kullandım. Server gibi kullandım. Daha sonra ip adresimi 80 portu açtım.

Ama 80 http portu değil mi? Uzak masaüstü için başka port kullanılmıyor mu?

Yada Linux için Uzak Masaüstü programı varsa da olur. Sonuçta Raspberry Linux kullanıyor.

Bu benim diğer modemim:
1547708375284.png

Görüldüğü gibi uzaktan erişim var. Bu modem de port da seçile biliyor 80 portu http olduğu için ben :8080 yaptım.

Superbox modem de böyle bir seçenek yok. Olmadığı gibi. Modemin lan ip adresine port açılamıyor.

Uzak masa üstü portı 80 değil zaten ben uzak masaüstü ile ona bağlanıp modeme tarayıcıdan gireceğim mantık oydu.

Böyle bir seçenek olmalı:

1547708558633.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı