Superbox'ta upload yaparken ping çok yüksek oluyor

• Konuyu başlatan troxel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 111

troxel

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Turkcell Superbox kullanıyorum. Kablolu bağlandığım halde CS2 oynarken pingim çok yükseliyor. Hız testi yaptığımda upload pinginin 300'lerde olduğunu gördüm. Bu upload pingini nasıl düzeltebilirim? Adım adım bilgisiz birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Merhaba, Turkcell Superbox kullanıyorum. Kablolu bağlandığım halde CS2 oynarken pingim çok yükseliyor. Hız testi yaptığımda upload pinginin 300'lerde olduğunu gördüm. Bu upload pingini nasıl düzeltebilirim? Adım adım bilgisiz birine anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.

Sana OpenWrt destekli SQM kullanabileceğin bir modem ya da router lazım Superbox kullandığın modemin modeli nedir?

Modem modelim ZTE MF286r.

Cihazın videosunu bulamadım o yüzden chatgbt ye sordum o yüzden kusura bakma ama bu şekilde cihazda köprü yaani bridge modu var mı kontrol eder misin ama köprü moduna alma sadece var mı bak.
Modem Arayüzüne Giriş:
* Bir tarayıcı açın ve modeminizin IP adresini (varsayılan olarak genellikle 192.168.0.1 veya 192.168.1.1 olabilir) adres çubuğuna yazın.
* Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın (Varsayılan şifre genellikle admin/admin, admin/superonline, admin/turktelekom veya modemin altında yazar).
* Bağlantı Ayarlarına Gitme:
* Arayüzde genellikle Ayarlar (Settings), Bağlantı Modu (Connection Mode), WAN Ayarları veya Şebeke Ayarları (Network Settings) başlıkları altındaki menüleri bulun.
* Burada WAN bağlantı profilinizin veya genel çalışma modunun ayarlandığı sayfayı açın.
* Köprü Modunu Seçme:
* Genellikle burada, modemin varsayılan olarak seçili olan Otomatik (Automatic), Yönlendirici (Router/NAT) veya Kablosuz Geniş Bant Modu gibi bir ayar bulunur.
* Bu ayarı Köprü Modu (Bridge Mode) olarak değiştirin.

1765568977538.png
1765569012737.png

Doğru yeri bulmuş muyum?

Bunu aldıktan sonra tam olarak ne olacak sonra?

Bunu alacaksın OpenWrt kuracaksın(ben sana rehberini atacağım)sonra da elindeki suberboxu köprü moduna alacaksın ve suberboxun lan1 portundan routerın WAN portuna Ethernet kablosunu bağlayacaksın böylece ana cihaz router olacak Superbox sadece interneti aktaran kablo görevi görecek sonrasında routera SQM kurup kaç Mbit hız alıyorsan onun %10 altında SQM programına değerleri gireceksin ve oyun oynarken indirme ya da yükleme yapılınca sana ping girmeyecek istersen routera Zapret kurup yasaklı sitelere de erişebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı