Aynen, biz oturduğumuz site yönetimine söyledik panoya asacaklar yazımızı. Tam olarak ne yazalım bu uyguladıkları sınırlama adı THROTTLİNG midir?Çözüm: VPN kullanmak (engellemedikleri VPN bulursanız tabii)
100Mbps bağlantım, TR'de Speedtest normal, yurt dışında herhangi lokasyona Speedtest'te 6-10 çıkıyor. VPN bağlanınca son hızda her şey düzeliyor 90Mbps gösteriyor. Bunun üstüne VPN bağlanınca pingim bile 20ms düşüyor. Saçma packetloss sorunları, sitelerin açılamaması, Superonline dandik DNS'inin Resolve edemeyip timedout olma problemleri VPN'le düzeliyor. Rezillik. Kimisi static IP 30₺ alınca cgnden çıkıp bu sorunun düzeldiğini yazmış. Zaten fahiş fiyat ödüyoruz paramızla rezil oluyoruz lafta sözde 100Mbps fiber. Her şeyi engelleyip özenle yavaşlatıyorlar. VPN protokollerine bile throttling hız limiti getirmişler. Örneğin Superonline'da 10Mbps çıkan bir bağlantı, Turkcell'in mobil internetinde 150Mbps çıkıyor. Low latency VPN tiplerini latencyli hale getirmişler. Turkcell'in gelişmiş sansür ve yavaşlatma teknolojisi China great firewall ile yarışıyor. Netflix 4K kullanırken 480p CRT tüplü TV kalitesinde gösteriyor. GitHub'a bile 500Kbps throttling yapılmış. Adamlar sanki mobilde alınan dakika paketinin yurt içinde geçerli olması gibi yurt dışı çıkışlarına sınır koymuş.
Yıllar önce bu sorunların hiçbiri yoktu. Modemle, adaptörle, kabloyla, donanımla hiçbir alakalı yok. Müşteri hizmetlerine dil dökmeyle uğraşılmaz. Kasıtlı olarak yapılan bir şey. VPN'siz internet şu an kullanılmaz halde.
Muhtemelen bu çakallar dediğiniz gibi internet yavaşlatabiliyor olabilir ama bahsettiğim gibi yeni laptop'umda ve ek olarak iphone6s cihazımda aynı hız sorununu yaşamıyorum. Şimdi eski laptopuma wifi 6 ağ kartı aldım onu test edip bir fark olacak mı buraya yazacagım. 200mbit internet aldık video izlerken takılıyor insanı parasıyla rezil ediyorlar. Turktelekom 50mbit internet bunlardan daha iyidi valla..Çözüm: VPN kullanmak (engellemedikleri VPN bulursanız tabii)
100Mbps bağlantım, TR'de Speedtest normal, yurt dışında herhangi lokasyona Speedtest'te 6-10 çıkıyor. VPN bağlanınca son hızda her şey düzeliyor 90Mbps gösteriyor. Bunun üstüne VPN bağlanınca pingim bile 20ms düşüyor. Saçma packetloss sorunları, sitelerin açılamaması, Superonline dandik DNS'inin Resolve edemeyip timedout olma problemleri VPN'le düzeliyor. Rezillik. Kimisi static IP 30₺ alınca cgnden çıkıp bu sorunun düzeldiğini yazmış. Zaten fahiş fiyat ödüyoruz paramızla rezil oluyoruz lafta sözde 100Mbps fiber. Her şeyi engelleyip özenle yavaşlatıyorlar. VPN protokollerine bile throttling hız limiti getirmişler. Örneğin Superonline'da 10Mbps çıkan bir bağlantı, Turkcell'in mobil internetinde 150Mbps çıkıyor. Low latency VPN tiplerini latencyli hale getirmişler. Turkcell'in gelişmiş sansür ve yavaşlatma teknolojisi China great firewall ile yarışıyor. Netflix 4K kullanırken 480p CRT tüplü TV kalitesinde gösteriyor. GitHub'a bile 500Kbps throttling yapılmış. Adamlar sanki mobilde alınan dakika paketinin yurt içinde geçerli olması gibi yurt dışı çıkışlarına sınır koymuş.
Yıllar önce bu sorunların hiçbiri yoktu. Modemle, adaptörle, kabloyla, donanımla hiçbir alakalı yok. Müşteri hizmetlerine dil dökmeyle uğraşılmaz. Kasıtlı olarak yapılan bir şey. VPN'siz internet şu an kullanılmaz halde.
Turkcell gerçekten saçma sapan engellemeler yaparak işin ucunu kaçırmış. Çoğu zaman WhatsApp'dan yolladığım mesajlar bile geç iletiliyor. Aynı şekilde mobil YouTube uygulaması da çok sıkıntı yaratıyor. Bilgisayar da ise hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum. Telefonda ise VPN açmadan başka çözüm bulamadım.
Bilmiyorum belki cgn'de değilsiniz veya static ipniz var veya şehre göre iyi routinge sahipsiniz. uzun süredir fiber bende bu berbat şekilde. Açık ara en abartılı sansür ve yavaşlatmayı yaptıkları da bir gerçek.Uzun zamandır 200 Mbps paketi kullanıyorum. Wi-Fi ve Ethernet bağlantımda 200 Mbps hızı net olarak alabiliyorum. Modemim 255S. Bir sınırlama olsa hepimiz etkilenirdik diye düşünüyorum.
Eki Görüntüle 1222744
Eki Görüntüle 1222745
Fast testinde upload henüz bitmemişti. O da 9.6 Mbps çıktı.
Tamam bunun nedeni DNS'lerinde veya hoplarında problem olmasından. Google vs veya herhangi site bazen açılmıyor. 1-2dk bekletiyor. YouTube sadece bazı saatlerde kısılıyor. Bazen de DNS problemi yüzünden kesiliyor video, her cihazda oluyor bu sayfaların açılmaması. Manuel DNS girince bu sıkıntı azalıyor. Static IP satın alıp Cgn'den çıkarak çözenler de var. Şikayetvar ve forumlarda yıllardır aynı şikayet var, daha 1 gün önce bile aynı tip şikayetler yok sayfalar açılmıyor, Netflix 200Mbps kullanıyormuş da berbat gösteriyormuş.