Superonline 200Mbit internette 3 cihazda farklı hızlar

@Taptic bu bahsettiğiniz problemlerden kurtulmak için açtığınız bir konu falan var mı?

Son zamanlarda bende DNS ile ilgili problem yaşıyorum. Wi-Fi kanalı otomatikte iken arada bir DNS kapanıyor, kanal seçince ise oyunlarda ping değerleri yükseliyor.
Saçma bir durum.

Uzun zamandır 200 Mbps paketi kullanıyorum. Wi-Fi ve Ethernet bağlantımda 200 Mbps hızı net olarak alabiliyorum. Modemim 255S. Bir sınırlama olsa hepimiz etkilenirdik diye düşünüyorum.

Eki Görüntüle 1222744

Eki Görüntüle 1222745

Fast testinde upload henüz bitmemişti. O da 9.6 Mbps çıktı. İki testi de Wi-Fi üzerinden iPhone SE cihazımla yaptım.

Bu da benim az önce test ettiğim lakin bir indirme yaptığımda indirme başlar başlamaz çat diye 5 mb/sn ye iniyor ve öyle kalıyor örneğin youtube. Bu daha yükseltilmiş hali 400kb/sn ile iniyordu. Bir bilsem sebebi tam olarak ney? Büyük ihtimal yukarda, arkadaşın dediği gibi kısma

Ekran görüntüsü 2021-11-22 024954.jpg

Klasik Türkiye. Fahiş fiyat ödersin ve hızın sadece yurt içinde geçerli olur.

100mbps paket
speedtestte 50 görünüyor o bir sorun değil, indirme ve torrentte 10-12mb/s düzgün geliyor.
Superonline Türkiye speedtest:
Eki Görüntüle 1222738

Superonline Frankfurt speedtest (bu ping 1-2 yıl önce 30 civarı idi, bu da bir kalite kaybı) yurt dışı şimdi yüksek çıktı da normalde 6-14mbps saate göre yavaşlıyor herhalde:
Eki Görüntüle 1222739

VPN açıkken Superonline speedtest frankfurt:

Eki Görüntüle 1222740

İnterneti VPNsiz kullanamıyorum. Netflix normal bağlantıda saate göre çamur gibi 360-480p kalitede açıyor. bekleyince nadiren 720-1080. VPN açıkken otomatik 4k açıyor. Mobil hatta deneyince sıkıntı yok.

Valve oyunlarında ping normal bağlantıda 55-90ms (2 yıl önce 30-40 idi), vpn açıkken 38-63ms

wireguard protokolü 20mbps throttling sabitlenmiş. ne gariptir ki akıllı turkcellin sınırlı mobil internetinde 150-200mbps gibi maximum hızda indirirsen sınırsız ev internetinde limitlenmiş.

Her şeyi ultra sansürleyip yavaşlatmalarını geçtim adamların dns'i düzgün değil ve routinglerinde problem var. Adamlar yurt dışı çıkışına ya komple throttling yapmış (gelişmiş sansür teknolojileri olduğundan bu durum daha olası) ya da işbilmezlikten böyle.

Fast.com speedtest:

Normal bağlantı:
Eki Görüntüle 1222743

VPN açıkken:
Eki Görüntüle 1222742
Vpn olarak öneriniz var mı ?

Superonline'nin kasti bir yavaşlatma vs. yaptığını düşünmüyorum. Mod arkadaş haklı öyle bir şey olsa hepimiz etkilenirdik. 10 yıldır Superonline fiber kullanan biri olarak ara sıra altyapı yetersizliği yüzünden hız düşmesi yaşasamda bilinçli yavaşlatma vs. yaşamadım hiç. Bence sorun yaşayan arkadaşlar müşteri hizmetleriyle konuşsun. Olmadı tüketici hakem heyetine gidin.

Hocam sizin yaşadığınız soruna benzer bir sorun yaşıyorum. 200 Mbps net var bende de Superonline ve indirme hızım çok düştü. Steam/epic gibi yerlerde. Speedtest'te normal değerler alıyorum. Sıkıntı nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı