Superonline Discord ve Valorant'ta paket kaybı

nazifaltinel

Hectopat
Daha fazla  
1 aydır düzelmeyen bir paket kaybı sorunum var Online oyunlarda özellikle Valorant'ta ve sesli sohbet için kullandığım Discord gibi benzeri uygulamalarda dengesiz bir biçimde paket kaybım var bazen modemin ışıklarından biri kırmızı yanıp sönüyor ve paket kaybı sabit 100 oluyor. Ayda bir başıma geliyor bu olduğu zaman modemi resetlemeden düzeltemiyorum hız değerlerim normal müşteri temsilcisini 7 kez aradım ama sorun çözülmedi. CMD ile yaptığım testlerde paket kaybım 0 çıkıyor ancak bir problem var yardımcı olur musunuz?
(Ethernet Kablosu ile bağlantı sağlıyorum, Modem odamda)

Dosya Ekleri

• ae.png
    ae.png
    6,1 KB · Görüntüleme: 138
  • pae.png
    pae.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 154
Son düzenleme:
1 aydır düzelmeyen bir paket kaybı sorunum var Online oyunlarda özellikle Valorant'ta ve sesli sohbet için kullandığım Discord gibi benzeri uygulamalarda dengesiz bir biçimde paket kaybım var bazen modemin ışıklarından biri kırmızı yanıp sönüyor ve paket kaybı sabit 100 oluyor. Ayda bir başıma geliyor bu olduğu zaman modemi resetlemeden düzeltemiyorum hız değerlerim normal müşteri temsilcisini 7 kez aradım ama sorun çözülmedi. CMD ile yaptığım testlerde paket kaybım 0 çıkıyor ancak bir problem var yardımcı olur musunuz?

Ethernet kablosu modemin yanında gelen kabloyu kulanıyorum 1 yıldır hiçbir problem yaşamamıştım son 1 aydır 3 kez kablo değiştirdim herhangibir değişiklik olmadı Modem markası HG8245X6

Üzülerek acını paylaşıyorum hocam :D İstersen benim şu konuya bir göz at, sorun bende de sabit. Superonline'la savaşım devam etmekte bir çözüme ulaşmaya çalışıyorum.

Üzülerek acını paylaşıyorum hocam :D İstersen benim şu konuya bir göz at, sorun bende de sabit. Superonline'la savaşım devam etmekte bir çözüme ulaşmaya çalışıyorum.
insatla sadece riot oyunlarında sorun yaşıyorum gerçekten internet sevmiyor galba valorantı

Forumdan bir arkadaş sayesinde Sol kaynaklı sorun olduğunu anladım ben de. O yüzden bir
104.160.143.212
104.160.151.176
104.160.143.125
104.160.151.209
Riot adreslerine tracert atar mısınız rica etsem bir görelim bakalım.

Forumdan bir arkadaş sayesinde Sol kaynaklı sorun olduğunu anladım ben de. O yüzden bir
104.160.143.212
104.160.151.176
104.160.143.125
104.160.151.209
Riot adreslerine tracert atar mısınız rica etsem bir görelim bakalım.
4 test sonucu da aşağıda.
(Ethernet Kablosu ile bağlantı sağlıyorum, Modem odamda)
Discord ta yaşadığım sorunu çözdüm.

Discord da yaşadığım sorunu çözdüm.

Discord'da yaşadığım sorunu çözdüm.

@Pxn hocam bende aynı sorundan muzdaribim attığınız IPleri denedim bir göz atar mısınız acaba bende ne sorun var?

Dosya Ekleri

• unknown (5).png
    unknown (5).png
    110,4 KB · Görüntüleme: 125
  • unknown (4).png
    unknown (4).png
    109,3 KB · Görüntüleme: 90
  • unknown (3).png
    unknown (3).png
    106,8 KB · Görüntüleme: 88
  • unknown (2).png
    unknown (2).png
    100,1 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
@nazifaltinel evet benzer bir problem yaşıyorsunuz, gördüğüm kadarıyla en yakın konumdaki veri merkezine çok dalgalı bir ping atıyor. SOL'un yüzünden olabilir (fiber bağlantıysa kesinlikle sağlayıcnın sorunu), çok fazla hop yapıyor dolaşırken 'Türkiye'de dolaşırken bile 10 tane yere gidiyor'.

Sorun ayda bir oluyorsa ve modemi resetleyince çözülüyorsa ne mutlu size.
Fakat durmadan devam eden sorunsa, maalesef yapabileceğiniz bir şey yok gibi.

Bu arada Superonline diğer şirketler gibi equinix il 2'ye doğrudan bağlantı sağlamadığı için bu problemler normal.

Discord'da benzer şekilde doğrudan bağlantıları yoksa olabilir.

Tavsiyem Valorant'ı ve Discord'u çok kullanıyorsanız sağlayıcı değiştirmeniz.
TurkNet gibi ISS'lerin doğrudan stabil bağlantıları var bu kaynaklara.
'Millenicom'un equinix il 2'ye bağlantısı var mı bir bakın, var ise sorununuz çözebilir. SOL altyapısı ile Millenicom abonesi olup fiber kullanabiliyorsunuz.' ama bildiğim kadarıyla Millenicom'un hiçbir yere bağlantısı yok.

Konuyla alakalı bir güncelleme. Sorunu şimdilik çözdüm. Denemek için statik ip satın almıştım ama tracert test sonuçlarım aynı çıkıyordu. Forumdan bir arkadaş bunun ICMP ile alakalı olduğunu söyledi ve beynimde adeta bir kıvılcım çaktırdı :D Modem arayüzüne girip ağ güvenliğinden ıcmp baskın korumasının etkinleştirmesini kaldırdım. Sorun düzeldi. Ancak bunun etkin olmaması ne gibi problemler doğurabilir bilmiyorum. Güncel tracert testinide ekliyorum.
1650565752156.png

Discord ta yaşadığım sorunu çözdüm.

@Pxn hocam bende aynı sorundan muzdaribim attığınız IPleri denedim bir göz atar mısınız acaba bende ne sorun var?
istersen bir deneyebilirsin sen de hocam

Dosya Ekleri

• sontest.png
    sontest.png
    32,5 KB · Görüntüleme: 116
Son düzenleme:
Konuyla alakalı bir güncelleme. Sorunu şimdilik çözdüm. Denemek için statik IP satın almıştım ama tracert test sonuçlarım aynı çıkıyordu. Forumdan bir arkadaş bunun ıcmp ile alakalı olduğunu söyledi ve beynimde adeta bir kıvılcım çaktırdı :D modem arayüzüne girip ağ güvenliğinden ıcmp baskın korumasının etkinleştirmesini kaldırdım. Sorun düzeldi. Ancak bunun etkin olmaması ne gibi problemler doğurabilir bilmiyorum. Güncel tracert testini de ekliyorum.
Eki Görüntüle 1366594

İstersen bir deneyebilirsin sen de hocam.

Tavsiyen için teşekkür ederim ama benim cihazımın arayüzünde öyle bir ayar bulunmamakta cihaz: HG8245x6.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı