Superonline DSL'den TT fiber altyapıya geçiş ve ISS önerisi

AXCHNEER

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2020
Mesajlar
7.356
Makaleler
2
Çözümler
64
Merhaba, yaklaşık mayıs 2021 gibi Türk Telekom'un oturduğum sitedeki FTTH fiber altyapı kullanıma sunuldu ve taahhüt dahil bazı sebeplerden dolayı o zaman fiber altyapıya geçemedim. Superonline ADSL2+ kullanıcısıyım ve taahhüdüm 28 Ekim 2021 tarihinde bitiyor. Fiber altyapıya geçiş işlemleri nasıl olur? Ek ücret ödemem gerekir mi? Aşırı derece çok oyunculu oyun oynayan birisiyim ve özellikle gecikme değerleri benim için çok önemli. Ayrıca ailemin tercihleri yüzünden kesinti yaşatmaması gerekiyor, yaşatsa bile hemen çözülmeli. Aynı sitede oturan arkadaşım Türk Telekom kullanıcısı ve sorun yaşamıyor. TurkNet, Comnet, Türk Telekom (fibernet) ve Millenicom altyapı testlerinde fiber altyapı mevcut gözüküyor. @erengore hocam bakabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Yeni abonelik başlatacağınızdan dolayı her abone gibi sizde kurulum ücreti ödeyeceksiniz.
Dairenize kadar fiber hat geliyor ise size bir modem tahsis edilecektir.(Bu modem için Millenicom ve NetSpeed ek ücret kesiyor aylık olarak.)
Dairenize kadar olan bağlantılarda sorun yok ise gelen ekip sadece modem kurulumu yapacaktır, en fazla 1 hafta bekletirler sizi.
Ping değeri sitedeki arkadaşınız ile hemen hemen aynı olur.(Eğer daire kadar bağlantılarınız aynı ise.) Not: Türk Telekom kullandığım dönemde CS:GO'da 65ms alıyorsam. TurkNet geçince bu süre 76ms oldu. Bu durum her zaman geçerli olmayabilir ama her ISS aynı ping değerini vermiyor orası kesin.
Fiber tarifenin avantajlı; bir hizmete verdiğiniz ücreti tam anlamı ile alabilmenize olanak sağlar.
 
Son düzenleme:
Merhaba, yaklaşık mayıs 2021 gibi Türk Telekom'un oturduğum sitedeki fiber altyapı kullanıma sunuldu ve taahhüt dahil bazı sebeplerden dolayı o zaman fiber altyapıya geçemedim. Superonline ADSL2+ kullanıcısıyım ve taahhüdüm 28 Ekim 2021 tarihinde bitiyor. Fiber altyapıya geçiş işlemleri nasıl olur? Ek ücret ödemem gerekir mi? Aşırı derece çok oyunculu oyun oynayan birisiyim ve özellikle gecikme değerleri benim için çok önemli. Ayrıca ailemin tercihleri yüzünden kesinti yaşatmaması gerekiyor, yaşatsa bile hemen çözülmeli. Aynı sitede oturan arkadaşım Türk Telekom kullanıcısı ve sorun yaşamıyor. TurkNet, Comnet, Türk Telekom (fibernet) ve Millenicom altyapı testlerinde fiber altyapı mevcut gözüküyor. @erengore hocam bakabilir misiniz?
Comnet önerebilirim. Ping değerleri benim lokasyonumda oldukça iyi. Önerebilirim. Comnet sadece TR sunuculu oyunlarda az da olsa üzüyor. Onu da tarafsızlıkla belirtmeliyim. 5ms daha fazla alıyorsunuz genelde.

TT Fiber altyapısında misal Comnet tercih edecekseniz belirli bir kurulum ücreti olacaktır. Kesinti sorunu ben yaşamadım neredeyse hiç.

TürkNet'de sanırım kurulum ücreti almıyorlar ama TürkNet'i ben çoğu açıdan beğenmiyorum. TR sunuculu oyunlarda üzmez aksine iyidir ama yurtdışında daha iyi rakipleri var. Nadiren de olsa akşam hız düşmesi hala oluyor diye biliyorum. Tercih sizin.

Bir İSS'ye başvuru yaptıktan sonra tercih ettiğiniz İSS Telekom ekiplerini yönlendirecek. Telekom ekipleri gelip fiber dönüştürücü (ONT) ve TT Fiber Router'ını bağlayacak. Cihazlar bağlandıktan sonra ise internetin tadını çıkarın. İSS son onayı verip size interneti sunacaktır. TT ekibi bağlantıyı yaptıktan sonra genelde en fazla 3 saat sonra internet gelir. Hatta bazen 10 dakika sonra bile gelebilir. Değişkenlik gösterir İSS'ye göre. Bazılarında direkt bağlandığı anda interneti gelen bile var.
 
Mevcut sitenizdeki hatlarda bir sorun yok ise Fiber bağlantı kolay kolay bir arıza çıkarmıyor.
TurkNet kullanıyorum ve verdiğim ücretin tam anlamı ile hizmet alabiliyorum.
Not: FTTH yani daireye kadar fiber hattı mevcut.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut sitenizdeki hatlarda bir sorun yok ise fiber bağlantı kolay kolay bir arıza çıkarmıyor.
TurkNet kullanıyorum ve verdiğim ücretin tam anlamı ile hizmet alabiliyorum.
Not: FTTH yani daireye kadar fiber hattı mevcut.

Hocam yükleme hızlarında düşüş oluyor mu? Ayrıca sorun olursa nasıl çözüyorsunuz?
 
ADSL de en falza 5 ile 6 arası alabiliyorsunuz.(daha üstüne indirme hızından feragat ederek çıkabilirsiniz.)
Aslında Fiberde Upload sınır yok ama Türkiye'de 8 Mbps kilitliyorlar ve ek ücret koyarak satıyorlar.
 
@Alfa Prime hocam perşembe günü başvuru yaptık, cuma belgeler için geldiler ve bugün internetim bağlandı. Hız problemim yok ve gecikme değerleri iyi. Bir gelişme olursa yazarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı