Çözüldü Superonline ev içerisindeki kutudan Ethernet çekilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zimbabweli_weli

Decapat
Selam,

Evin içerisindeki Superonline kutusundan modeme giden bir bağlantı var, aynı kutudan ben de Ethernet çekebilir miyim bunu düşünüyorum bir süredir. Bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim @Mhmd bir önceki konudaki mesajları moderatörler silmiş, ek olarak ekledim görüntüyü.

Dosya Ekleri

• IMG_7714.jpeg
    IMG_7714.jpeg
    159,6 KB · Görüntüleme: 349
Çözüm
İkinci modemi tek istemem sebebim aslında Ethernet bağlantısı alabilmek, eğer buradan Modem'e giden kablo çoklanabiliyor olsaydı buraya bir modem ekleyip oradan Ethernet kablosu alabilirdim.
Kullanma amacım bu odada bulunan Bilgisayar'a kablosuz yerine Ethernet kablosu ile bağlanmak olacaktı. Kablosuz bağlantıda kesinti olmasa da response alma sürem uzuyor.

Modemi de bu kutuya koyup diğer odalardan gelen Ethernet kablolarını modeme takın.
Bu sayede evdeki bütün duvar tipi Ethernet portlarına internet gitmiş olur.

Fotoğraftaki cihaz ise bir ONT cihazıdır ve fiber optik kablodan gelen sinyali Ethernet'e çevirir.
Yani modemin WAN portunu bir ethernet kablosu ile ONT'nin ethernet portuna bağlamanız gerek.
Herhangi bir CAT6 kablo kullanabilirsiniz. En ucuz dandiklerden kullanmayın yeter.
Modemin veya ONT'nin kutusundan çıkan Ethernet kablosunu da kullanabilirsiniz.
GPON üzerinden modem olmadan ethernet bağlantısı yapmak sorum o halde, ya da ikinci bir modem'e bağlanabilir mi bağlantı çoklanarak?
Modem olmadan eve gelen kabloyu ethernet girişine bağlamanız durumunda internet alamazsınız.

GPON üzerinden modem olmadan ethernet bağlantısı yapmak sorum o halde, ya da ikinci bir modem'e bağlanabilir mi bağlantı çoklanarak?
Hocam sanırım evin içerisine ikinci bir modem koymak istiyorsunuz. GPON Cihazında 1 adet çıkış olduğu için bağlayamazsınız.
Mevcut modeminizden Router özellikli bir modeme kablo ile bağlayarak iki modem kullanabilirsiniz.

İkinci modemi isteme sebebinizi açıklarsanız daha uygun senaryolar tavsiye edebiliriz.

Hocam sanırım evin içerisine ikinci bir modem koymak istiyorsunuz. GPON cihazında 1 adet çıkış olduğu için bağlayamazsınız.
Mevcut modeminizden router özellikli bir modeme kablo ile bağlayarak iki modem kullanabilirsiniz.

İkinci modemi isteme sebebinizi açıklarsanız daha uygun senaryolar tavsiye edebiliriz.

İkinci modemi tek istemem sebebim aslında Ethernet bağlantısı alabilmek, eğer buradan Modem'e giden kablo çoklanabiliyor olsaydı buraya bir modem ekleyip oradan Ethernet kablosu alabilirdim.
Kullanma amacım bu odada bulunan Bilgisayar'a kablosuz yerine Ethernet kablosu ile bağlanmak olacaktı. Kablosuz bağlantıda kesinti olmasa da response alma sürem uzuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Modemi de bu kutuya koyup diğer odalardan gelen Ethernet kablolarını modeme takın.
Bu sayede evdeki bütün duvar tipi Ethernet portlarına internet gitmiş olur.

Fotoğraftaki cihaz ise bir ONT cihazıdır ve fiber optik kablodan gelen sinyali Ethernet'e çevirir.
Yani modemin WAN portunu bir ethernet kablosu ile ONT'nin ethernet portuna bağlamanız gerek.
Herhangi bir CAT6 kablo kullanabilirsiniz. En ucuz dandiklerden kullanmayın yeter.
Modemin veya ONT'nin kutusundan çıkan Ethernet kablosunu da kullanabilirsiniz.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı