Superonline fiber aboneliğini VDSL destekleyen apartmana taşımak mantıklı mı?

alberttt

Decapat
Arkadaşlar merhaba.

Ben daha önce oturduğum ilden başka yere olarak taşındığım için eski evimdeki Superonline aboneliğini şu anki evime taşımak istiyorum.

Superonline müşteri temsilcisi yeni evin bulunduğu apartmanın fiber yerine VDSL (bakır hat kullanılıyormuş) desteklediğini ve internet hızı ve kalitesinin fiber gibi olamayabileceğini söyledi. Mesela eski evimde 25 Mbps internet hızına sahip olan abonelik buraya taşınsa belki 8 Mbps internet hızına sahip olabilirmiş ve internet hızı gün içinde değişebilirmiş. VDSL'den bazı müşteriler memnunken bazıları ise memnun değilmiş.

Size sormak istediğim soru şu: Benim öyle aman aman hızlı bir internete ihtiyacım yok, boş zamanımın çoğunu yazilim çalışarak geçireceğim ve ara sira video izleyebilirim. 720p çözünürlükteki bir videoyu takılma olmadan seyretmek benim için yeterli. Çok sıklıkla yüksek boyuta sahip dosyalar indirmeyeceğim. Sizce eski evimdeki fiber internet aboneliğini yeni evime taşıtayım mı? Bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir?

@alberttt Yeni VDSL paket alman mantıklı olur. Sonuç olarak taşındığınız evde fiber yok gözle görülür hız kayıpları yaşayabilirsiniz belki hızı düşük kalır. 16 veya 25 Mbps hızlarda olan paketlere bakmanı öneririm belirttiğiniz şartları rahatlıkla karşılar.

Arkadaşlar merhaba.

Ben daha önce oturduğum ilden başka yere olarak taşındığım için eski evimdeki Superonline aboneliğini şu anki evime taşımak istiyorum.

Superonline müşteri temsilcisi yeni evin bulunduğu apartmanın fiber yerine VDSL (bakır hat kullanılıyormuş) desteklediğini ve internet hızı ve kalitesinin fiber gibi olamayabileceğini söyledi. Mesela eski evimde 25 Mbps internet hızına sahip olan abonelik buraya taşınsa belki 8 Mbps internet hızına sahip olabilirmiş ve internet hızı gün içinde değişebilirmiş. VDSL'den bazı müşteriler memnunken bazıları ise memnun değilmiş.

Size sormak istediğim soru şu: Benim öyle aman aman hızlı bir internete ihtiyacım yok, boş zamanımın çoğunu yazilim çalışarak geçireceğim ve ara sira video izleyebilirim. 720p çözünürlükteki bir videoyu takılma olmadan seyretmek benim için yeterli. Çok sıklıkla yüksek boyuta sahip dosyalar indirmeyeceğim. Sizce eski evimdeki fiber internet aboneliğini yeni evime taşıtayım mı? Bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir?

Hocam yanlış anlaşılmasın ama Superonline özellikle Turkcell, sanırsam TOGG da kaybettiği parayla kalitesini düşürerek toparlamaya çalışıyor, önceki evinizi bilemem ama benim şu anki oturduğum evde fiber var ve Türkiye'de ki ilk fiber noktalarından, 1000'e 50 kullanıyoruz (söylenilen) yani o fiber i satarken şu metrekare çeker şöyle böyle, eğer kablosuz bağlanıyorsanız 3 4 metre sonra o fiber 600'lerden yaklaşık 50'lere iniyor, ki gideceğiniz yerde fiber olmayabilirmiş bile, ben Superonline ile ilgili yaşadığım özellikle de şu ara yaşadığım sıkıntıları da göz önüne alınca, taşımamanızı hatta o kadar düşük internet ise başka operatöre geçmenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar sağolun cevaplarınız için.

Sanırım taahhüdün bitmesine beş ay daha var. Peki şuna ne dersiniz: ben bu beş ay süresince (evimden buraya taşınan) bu VDSL interneti bir test edeyim, beğenmezsem taahhüt bitince başka bir firmaya geçeyim?

Gerçi başka bir yere taşındığım için cayma parası vermeden aboneliğini sonlandırma imkanım varmış.

Arkadaşlar sağ olun cevaplarınız için.

Sanırım taahhüdün bitmesine beş ay daha var. Peki şuna ne dersiniz: Ben bu beş ay süresince (evimden buraya taşınan) bu VDSL interneti bir test edeyim, beğenmezsem taahhüt bitince başka bir firmaya geçeyim?

Gerçi başka bir yere taşındığım için cayma parası vermeden aboneliğini sonlandırma imkanım varmış.

Hocam bence başka bir firmaya geçin, neyse ki benim de 40 gün falan kaldı bitsin direk geçeceğim.

Hocam bence başka bir firmaya geçin, neyse ki benim de 40 gün falan kaldı bitsin direk geçeceğim.
Anladım hocam.

Bu arada uzun zamandır beri takip edemiyorum ama internet aboneliği fiyatları baya artmış. Sizce VDSL olarak fiyat performans en iyi internet servis sağlayıcısı hangi firmadır?

Arkadaşlar sağolun cevaplarınız için.

Sanırım taahhüdün bitmesine beş ay daha var. Peki şuna ne dersiniz: ben bu beş ay süresince (evimden buraya taşınan) bu VDSL interneti bir test edeyim, beğenmezsem taahhüt bitince başka bir firmaya geçeyim?

Taşınacağın yerin açık adresini biliyorsan alabileceğin hıza bakabilirsin:

Superonline'da da bu hızı alacaksın çünkü VDSL altyapısı Turk Telekoma ait ve ortak bir altyapı fakat hız her İSS'de aynı olsa da deneyim ve gecikme süreleri aynı değil. Her ISS kendi çıkışlarına yönlendiriyor interneti.

Anladım hocam.

Bu arada uzun zamandır beri takip edemiyorum ama internet aboneliği fiyatları bayağı artmış. Sizce VDSL olarak fiyat performans en iyi internet servis sağlayıcısı hangi firmadır?

Hocam şimdi a firması bden b firması Cden pahalı ondan dolayı bir şey diyemeyeceğim, ama anladığım ortalama 100'e 20 falan kullanıcaksınız ona göre fiyat performans hani pakete göre araştırma yaparsanız daha mantıklı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı