Superonline fiber interneti router ile dağıtmak

burakkcbyk

Kilopat
Katılım
12 Haziran 2017
Mesajlar
141
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Superonline fiber kullanıcısıyım. Tarifem 100 Mbit/sn. Superonline'ın dayattığı Huawei HG255S marka model router var. Bu router Wi-Fi kalitesi olarak gerçekten çok kötü. Biraz fazla cihaz bağladığımda da iyice zıvanadan çıkıyor. Superonline aradım, en iyi modelleri bu router ve bana kullanıcı adı ve şifremi vermiyorlar. Ve teknik olarak bir sorun gözükmüyor diyorlar. Bu sebeple başka router/modem alamıyorum.

Cihazın Ethernet'ine 1 adet TP-Link PowerLine adaptör (Bu adaptörden 2 adet PowerLine alıcıya gidiyor. O alıcılara da toplam 3 Ethernet, duruma göre bazen 3, bazen 5 Wi-Fi ile bağlantı.), 1 adet televizyon, 1 adet PS4, 1 adet bilgisayar bağlı. Wi-Fi olarak ise minimum 4, maksimum 8 bağlantı oluyor. Bağlantı hem mobil hem masaüstü bilgisayarda hiç gitmiyor/kopmuyor fakat sık sık 20 saniye kadar tepkisiz kalıyor. Gitmek istediğim site hiçbir şekilde tepki vermiyor. Yükleme çubuğu dönüyor, dönüyor 20 saniye falan sonra giriyor siteye. Bu sorun bazen günde 10, bazen 20 kere oluyor. Dediğim gibi bu tepkisizlik varken mobilde Wi-Fi simgesi, yahut bilgisayarda ethernet simgesi bağlı gözüküyor. Bir uyarı ya da hata vermiyor.

Benim düşüncem HG255S cihaz bu kadar trafiğe yetemiyor. Öncelikli sorum bu cihaz yerine şifreyi bilmesem de alınacak yeni bir cihazı kullanma ihtimalim nedir? Eğer böyle bir ihtimal yok ise ben Superonline'ın verdiği HG255S'in Wi-Fi yayınını kapatsam ve sadece eve internet getiren bir cihaz olarak kullansam, Ethernet çıkışlarından birini kaliteli bir routera bağlasam ve evdeki tüm ağ altyapıma interneti bu routerdan dağıtsam sorunum sizce çözülür mü? Çözülürse önerilen cihaz nedir? İyi bir sonuç alayım da fiyat önemli değil. Teşekkürler, saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
powerline kitlerini devreden çıkarınca sorun devam ederse haklısın ama 50 cihazlı bir ağda sadece 1 cihazda sorun olduğunda bütün ağ çöker genelde o yüzden o ihtimal üzerindeyim. Seni bi sadece modem aktifken dene olmazsa değişime gidersin , emin olmadan boşa masraf yapma.

Hocam tüm powerline kitlerini çıkardım devreden sorun azaldı. Sonra tüm powerline ağları ssid ve şifrelerini hg255s ile aynı yaptım. Sorun yine daha azdı.
Yani sırasıyla arkadaşımızında özetlediği gibi bir topoloji ile günde 50 kere ise, ssid keri aynı yapınca günde 30 oldu. Hiçbir powerline olmadan da günde 15 diyelim.
Sonuç olarak sanırım HG255S yetersiz kalıyor sonucu mu çıkıyor?
 
Yanıt için teşekkürler tekrardan hocam. Şimdi bende 4 adet cihaz var. Dediğiniz gibi A, B, C, D yapalım.
A cihazı: Huawei hg255. Superonline verdiği router. Duvar içinden çıkan ethernet kablosu bu cihazın WAN girişine giriyor ve internet hizmeti sağlanmış oluyor.
B cihazı: TP-Link TL-WPA8630P PowerLine vericisi. Duvarda prize takılı ve HG255'den ethernet ile internet alıp C ve D cihazlarına gönderiyor
C cihazı: TP-Link TL-WPA8630P PowerLine alıcısı. Başka bir oda da fişe takılı. B cihazından elektrik tesisatındaki eksi faz üzerinden üzerinden internet alıp takıldığı odaya Wi-Fi yayıyor. İstenirse ethernet ile de cihazlara internet verebiliyor.
D cihazı: TP-Link TL-WPA8630P PowerLine alıcısı. Bir diğer başka bir oda da fişe takılı. B cihazından elektrik tesisatındaki eksi faz üzerinden üzerinden internet alıp takıldığı odaya Wi-Fi yayıyor. İstenirse ethernet ile de cihazlara internet verebiliyor. Ethernet olarak 2 cihaz halihazırda bağlı.

Yani C ve D cihazlarının A cihazından beslenmesi mümkün değil. Onlar sadece B cihazından beslenebiliyor. Bunu da evdeki tek telli elektrik kablolarından yapıyor.

Loop olayı yok. A cihazı arkasında 4 ethernet çıkış var. A cihazına ethernet ile TV, PS4, Digitürk, PC bağlı. Hepsi ayrı kablo.

A cihazı 192.168.1.1 şeklindeki ağ geçidi kendine has. C ve D cihazlarının kendine özgü ayrıca 192.168.1.1 şeklinde ağ geçitleri var. Wi-Fi bir aygıt A, B veya C cihazlarından hangisine bağlanırsa ona ait alt yapıda IP alıyor. Yani a cihazına Wi-Fi ile bağlı bir telefonun 192.168.1.30 IP alması ile örneğin b cihazına Wi-Fi ile bağlı bir telefonun 192.168.1.30 IP alması sorun yaşatacak bir durum değil.

Bu arada Superonline xxxxx@fiber kullanıcı adının şifresini edindim. Artık şifrem var. HG 255 yerine başka bir cihaz kullanabilir miyim? Kurulumunu yapmada bir problem yaşar mıyım?
Merhaba kullanici adi ve sifreyi nasil ogrendiniz bende yapmak istiyorumda birturlu ulasamadim
 
Merhaba kullanici adi ve sifreyi nasil ogrendiniz bende yapmak istiyorumda birturlu ulasamadim
Superonline size WAN/fiber şifrenizi söylemiyor. Müşteri hizmetlerinden bu şifreyi istediğinizde size ya Wi-Fi şifrenizi ya da Superonline hesabınızın şifresini veriyorlar ancak bir türlü size WAN/fiber şifrenizi vermiyorlar. İnternette yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum WAN/fiber şifrenizi bulmanın en kolay yolunu sizinle paylaşıyorum.
Eğer Huawei HG253 modem kullanıyorsanız öğeyi denetle ile şifrenizi bulabiliyorsunuz ancak HG255s modemlerde bu taktik kullanılamıyor.

İhtiyacımız olanlar:

VMware Workstation. (Sanal makine programı. Deneme sürümü yeterli.)

Bu dosya. (7z ile sıkıştırılmış. Gerekli program internette kolaylıkla bulabilirsiniz, ayrıca Winrar da bu dosyayı açabiliyor.)

Modeme kablo ile bağlanmak.

  • 1.Adım:
VMware Workstation’u bilgisayarınıza kurun. Bunda herhangi bir karışıklık yok, next next diyerek kurun.
  • 2.Adım:
Dosyayı masaüstüne çıkartın. Az sonra çalıştıracağımız şey bu dosya içerisindeki ubsol2.wmx dosyası.
  • 3.Adım
Başlat menüsünde arama kısmına “Virtual Network Editor” yazın ve çıkan program yönetici olarak çalıştırın. Bu program VMware Workstation ile birlikte kuruluyor. Program açıldığında en yukarıdaki WMnet0’a bridge modunda ethernet kartımızı bağlamamız gerekiyor. Bunu yapmak için sırayla en yukarıdaki WMnet0’a tıklıyoruz, tıkladıktan sonra aşağıdaki WMnet Information kısmında “Bridged” kısmını seçiyoruz ve “Bridged to” kısmını ethernet kartınızı seçiyorsunuz. (Bende Realtek PCIe GbE Family Controller seçili. Siz burada kendi ethernet kartınızı seçeceksiniz.) Apply ve OK diyip çıkıyoruz.


  • 4.Adım
ubsol2.wmx dosyasını açıyoruz. VMware Workstation açıldığında önümüzdeki sayfada “Edit virtual machine settings”e tıklayıp “Network adapter”ün Bridged olduğuna emin oluyoruz.
  • 5.Adım
“Power on this virtual machine” diyip sanal makinemizi çalıştırıyoruz. Önümüze gelen uyarıya “I Copied It” diyoruz.
  • 6.Adım
Modemin arkasındaki “WAN” portuna ethernet kablomuzu takıyoruz, diğer ucunu bilgisayara bağlıyoruz. Bunu yaptıktan sonra modem açık kalabilir.
  • 7.Adım
Sanal makine size kullanıcı adı şifre soracak.

Kullanıcı adı: test

Şifre: 1234 (şifreyi yazarken rakamlar gözükmeyebiliyor yine de yazıyor. Siz sadece 1234 yazıp Enter’a basın.)
  • 8.Adım
Yazılacak ilk komut şu:
sudo -s

Bu komutu yazdıktan sonra tekrar şifre soracak, şifre yine 1234
  • 9.Adım
Bu komutu büyük/küçük harf duyarlı şekilde yazın

pppoe-server -F -I ens32 -O /etc/ppp/pppoe-server-options &

Dikkat: -O sıfır değil o harfi

Daha sonra bu komut yazılacak:

tail -f /var/log/pppoe-server-log



Bunları yaptıktan sonra bekliyoruz. Yaklaşık 5 dk sonra şifreniz ekrana düşecektir.

 

Geri
Yukarı