Rehber Superonline Fiber Şifre Öğrenme

Merhabalar, Superonline'ın fiberde verdiği HG8245X6 model modemde gizlenen ISS kullanıcı şifresini nasıl öğreniriz bunu adım adım anlatacağım.
Cihazlarınızda oluşacak hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum. Tüm sorumluluk size ait.


1- İlk önce vereceğim linkten Hashcat adında password recovery uygulaması indireceğiz. Bu uygulama birkaç yöntemle şifrelenmiş şifrenizi çözmenizi sağlayacak.

Hashcat üzerinden "hashcat binaries" son sürümünü indirelim.

2- İndirdiğimiz dosyayı masaüstüne çıkaralım.

3- Şimdi iste modem arayüzümüze girip HG8245X6 için Gelişmiş -> WAN-> WAN Internet'e tıklayalım
Burada birkaç işlem yapacağız şifreye sağ tıklayıp incele yapalım.
2g5iInu.png


Ardından sağ tarafta açılan pencerede input içerisinde type="password" yazan yerde password'a çift tıklayıp text yazalım yani type="text" olarak güncelleyelim.

OyZGLtJ.png

Şifre kısmı artık görünür olacak burada sha256+md5 şifrelenmiş şifreniz görünüyor. Bunu bir yere kopyalayalım.
Örnek şifre "6060673f39a3babebaf850383484e828557b6371391e6928eb1d8e357458a31b"

4- Windows + R tuşuna basıp çalıştır üzerinden CMD çalıştıralım.
Masaüstüne çıkardığımız hashcat klasörünü açıp klasör yolunu kopyalayalım.
CMD penceresini açıp CD dosya_yolu yazıp klasöre erişelim.
Örnek: "cd C:\Users\RYZEN\Desktop\hashcat-6.2.5"

cxAgOna.png


5- Klasöre giriş yaptıktan sonra hashcat --help yazarak neler erişebileceğimize isteğe bağlı göz gezdirelin.

6- CMD ekranında şimdi ise şifrelenmiş kodu çözmesi için komut gireceğiz. Buradaki işlem bilgisayarınızın gücüne göre değişiklik gösterebilir.
Komut: hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O şifrelenmişkod
Örnek: hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O 6060673f39a3babebaf850383484e828557b6371391e6928eb1d8e357458a31b

-m hangi formatta çözeceğini belirtiyoruz
-a çözme modu (örnek brute force)
-w bilgisayar tarafından kullanılacak güç (4 en yüksek seviye tavsiyem 3 de kullanmanız.)
-D kullanılacak cihaz (default olarak CPU veya GPU değişiklik gösterebilir ben GPU kullanıyorum)
-O optimize şekilde daha hızlı çözmesini sağlar.

Not: -m 20800 sha256+md5 şifresi çözeceğini belirttiğimiz koddur hashcat uygulamasının güncellenmesi halinde kod değişiklik gösterebilir. Lütfen bu işlemi yapmadan önce kontrol edin.

hYvguL7.png

Bu komutu girdikten sonra şifreyi çözmesini bekleyin.

7- İşlem bittikten sonra şifreyi çözdüğünü görüyoruz.

sMIswMf.png


Eğer bu ekran size karışık geldiyse yazdığımız kodun sonuna --show ekleyelim.
3jjryfn.png


Görmüş olduğunuz gibi şifremizi çözdü. :'dan sonra şifremizi görebiliyoruz. Ben güvenlik nedeniyle deneme kelimesini şifreleyip sizlere örnek olarak gösterdim.
Kendim şifremi çözdüm ve modeme tekrar ekledim. İnternetim hala var. Şifreyi başarıyla çözmüş olduk.

Artık şifrenizle neler yapacağınız sizlere kalmış.

Başka bir rehberde görüşmek üzere.
 
Son düzenleme:
Bu konuda Keenetic çok iyi direkt olarak Keenetic modemi Superonline'nin verdiği modeme bağladığınızda içerisinde ki kullanıcı adı ve şifreyi otomatik çekiyor ve keneetic modemi direkt değiştirip kullanabiliyorsun hem de kullanıcı adı ve şifreyide görebiliyorsunuz.
 
Bu konuda Keenetic çok iyi direkt olarak Keenetic modemi Superonline'nin verdiği modeme bağladığınızda içerisinde ki kullanıcı adı ve şifreyi otomatik çekiyor ve keneetic modemi direkt değiştirip kullanabiliyorsun hem de kullanıcı adı ve şifreyide görebiliyorsunuz.

Fark ne oluyor peki HG8245x6 modem kullanmak yerine Keenetic kullansam lan kullaniminda ping dusecek mi?
 
Fark ne oluyor peki HG8245x6 modem kullanmak yerine Keenetic kullansam lan kullaniminda ping dusecek mi?

Ping tarafında değişen bir şey olmaz fakat Keenetic modemler özelleştirme konusunda birçok imkan sunuyor örnek olarak ben modeme bağladığım disk ile dosyalarıma her yerden erişiyorum ekstra olarak direkt modeme wireguard ile VPN kurulumu yaptım cihazlara göre öncelik tanımlama, mesh sistemi kurdum vs birçok özelliği var.
 
Aslında Hashcat ile uğraşmaksızın daha kolay bir yol ile bulunabiliyor, zamanında öyle yapmıştım. Vaktim olunca rehberini yapabilirim.
 
Bu yöntemi geçtiğimiz hafta sonu kullandım ve işe yaradığını teyit edebilirim.

Ben dahili ONT ünitesi olan (duvardan gelen fiber kablo direkt cihaza giriyor) Huawei modem kullanıyordum ve bu yöntemle şifreyi öğrensem de piyasada fiber kabloyu doğrudan takabileceğimiz Asus, TP-Link gibi hiçbir markada router/modem olmadığı için kendi cihazımı kullanamıyordum.

Superonline'dan router'ımı harici ONT cihazı olan bir model ile değiştirmelerini rica ettim. Herhangi bir problem olmadığı durumlarda, eve gelip kurulum yaptıkları için servis bedeli yansıtıyorlar (250 TL). Modem değişiminin kendisinin bir ücreti yok.

Kurulum bittikten sonra gelen router'ı kutusuna kutup ONT'den gelen CAT kabloyu istedğiniz marka modem/router'a takıp, bu posttaki yöntemle öğrendiğiniz kullanıcı adı/şifreyle kurulum yapabilirsiniz. MAC klonlamaya gerek yok. Direkt çalışıyor. Superonline, kendi cihazında istediğiniz DNS sunucuyu bile kullanmanıza izin vermediği için artık tamamen özgürsünüz. 250 TL'nin her kuruşuna değer.
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yani SO ile görüşüp harici ONT cihazı olan bir modemle değiştirdiğimde farklı bir MAC ile internete erişmiş oluyorum değil mi? Benim önceliğim MAC adresimi değiştirmek.
 
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Yani so ile görüşüp harici ONT cihazı olan bir modemle değiştirdiğimde farklı bir Mac ile internete erişmiş oluyorum değil mi? Benim önceliğim Mac adresimi değiştirmek.

O dedigini yapmiyorlar artik bozuldu mu diyorlar yoksa vermiyorlar Wi-Fi 5 ile Wi-Fi 6 biliyorlar sadece Wi-Fi 6 daysan 5'e gecmek istiyorum deyip ONT'li model soylemen lazim veya 6 Li'ya geciceksen de ayni sekil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı