Aradan 1,5 sene geçti paylaşımdaki tarihten de anlayacağınız üzere; 2 Haziran 2017'de açmışım konuyu. Sorunu şu şekilde çözdüm: 1 Temmuz 2017'de il merkezinde başka bir bölgeye, mahalleye taşındım. Bu kadar. Superonline tarafından kaynaklanan bir sorun yokmuş yani. Biliyorsunuz ki Kasım 2005'te Türk Telekom özelleştirilmişti, fakat bu konuda iki temel yanlış yapıldı.
-Özelleştirilme satış olarak değil, kiralanma yoluyla yapıldı. Düşünün, kiralık evinize veya işyerinize mi yatırım yaparak geliştirirsiniz, yoksa kendi mülkünüze mi? Altyapı kalitesiz anlayacağınız.
-Özelleştirme düzenlemesinde Türk Telekom'a altyapı güvencesi sağlandı; hiç bir özel şirketin altyapı döşeme yetkisi yok, internet hizmeti sağlayan şirketler Türk Telekom altyapısını kullanmak zorunda mecburen. Fiber altyapı için öyle bir düzenleme mevcut değil, fiber altyapı konusunda diğer şirketlerin de yasal hakkı var.
Benim sorun o yüzden çözülemedi; Superonline yetkililerinin eve gönderdiği yetkililer Türk Telekom işçileri. Hizmet aldığım şirket Türk Telekom harici olunca da umursamaz olabiliyorlar.
Bu arada; aradan 1,5 sene geçmesine rağmen hala Superonline kullanıyorum ve altyapı Türk Telekom'a ait doğal olarak. Hız konusunda bir problem yok. Bu eve taşındığım ilk hafta sorun yaşamıştım, Superonline müşteri hizmetleri ilgi gösterdiler, eve Türk Telekom işçilerini gönderdiler, sorun çözüldü.
Mahalle değiştirerek sorunu çözdüm kısacası. Büyük bir ihtimal apartmanın ankastre kutusunda bir problem vardı. Türk Telekom oraya karışmıyormuş, apartmanın sorumluluğundaymış. Apartmanda oturanlar işçi sınıfı zaten, onların öyle şeylerle işi olmaz, ben de uğraşmadım o yüzden, başka yere taşınmıştım.
Merhaba aynı sıkıntıları tamamen bende yaşamaktayım fakat benim herhangi bir taşınma durumum ve olasılığım yok. Peki bana ne yapmamı önerirsiniz ? Ne yapmalıyım sizce ?
Mahalle değiştirerek sorunu çözdüm kısacası. Büyük bir ihtimal apartmanın ankastre kutusunda bir problem vardı. Türk Telekom oraya karışmıyormuş, apartmanın sorumluluğundaymış. Apartmanda oturanlar işçi sınıfı zaten, onların öyle şeylerle işi olmaz, ben de uğraşmadım o yüzden, başka yere taşınmıştım.
Saçma bir tabir olmuş işçi sınıfı zaten? Biraz dünya işçi sınıfı tarihini ve kazanımlarını oku bence. Belki o zman daha saygılı kelimeler seçebilme yeteneği kazanabilirsin. Ben de o sınıftanım. Yakında öyle sorunlar yaşayacaksın ki bu faşizm saltanatında ; belki de ülke değiştirmek zorunda kalacaksın mahalleyle yetinmeyip!Mahalle değiştirerek sorunu çözdüm kısacası. Büyük bir ihtimal apartmanın ankastre kutusunda bir problem vardı. Türk Telekom oraya karışmıyormuş, apartmanın sorumluluğundaymış. Apartmanda oturanlar işçi sınıfı zaten, onların öyle şeylerle işi olmaz, ben de uğraşmadım o yüzden, başka yere taşınmıştım.
Musteri hizmetlerini arayarak eve teknik servis gondermelerini iste, ankastre kutusuna gelen baglantiyi kontrol etsinler. Teknik servis geldiginde onlari yakalayabilirsen dairene cagir, modeme baglanan internet kablosunu da kontrol etsinler. Eger yakalayamazsan ve sorunun hala devam ediyorsa, ertesi gunu eve elektrikci cagir, onlarda da ayni makina var, modeme gelen internet kablosunun (buyuk bir ihtimal cat5e'dir) ucunu makinaya takip olcup alirlar; eger ortalama 48 voltajin altindaysa internet kablosunda sorun vardir; internet kablosunun ankastre kutusunun icindeki baglantisinda sorun yoksa tek cozum yeni internet kablosu dosemektir..