Superonline internette FC 25'te ping çıkıyor

gncsamo

Megapat
Ankara bölgesinde Superonline kullanıcısıyım. 200 Mbps kullanıyorum. Oyunlardaki ping sorunum yüzünden başvurmadığım araştırma kalmadı. Taahhüdüm bitmesine 39 gün var. Binamda Türk Telekom Fiber Ankastre kutusu bulunmamakta ancak VDSL2+ hizmeti alabilmekteyim. Fiber olarak sadece Superonline altyapısı kullanabilmekteyim. Hız önemli değil. Sadece FC 25 pingimin düşmesi açısından tavsiyeleriniz neler olur? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara bölgesinde Superonline kullanıcısıyım. 200 Mbps kullanıyorum. Oyunlardaki ping sorunum yüzünden başvurmadığım araştırma kalmadı. Taahhüdüm bitmesine 39 gün var. Binamda Türk Telekom Fiber Ankastre kutusu bulunmamakta ancak VDSL2+ hizmeti alabilmekteyim. Fiber olarak sadece Superonline altyapısı kullanabilmekteyim. Hız önemli değil. Sadece FC 25 pingimin düşmesi açısından tavsiyeleriniz neler olur? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?
Superonline tarafında çözebileceğiniz bir yöntem yok. Tek çare operatör değiştirmek. Türk Telekom VDSL i taahütsüz operatörlerde deneyebilirsiniz. Benim kanaatim TT VDSL in her türlü Superonlinedan iyi olacağı yönünde.

Ping sorununu biraz daha açar mısınız? Sürekli yüksek ping mi var yoksa sık sık ani ping yükselmeleri mi oluyor?

Bende superonline fiber kullanıyorum 100 mbs ama 200e kadar çıkıyor ping 5 civarı. Türk telekoma geçebilirsin bitince o da fena değil.

Ben de Ankara’da Superonline FTTH kullanıyorum, 1 Gbps paketim var. Pingten kastınız kaç ping? Avrupa sunucularına ortalama 50-60 arası ping alıyorum. Türk Telekom FTTH kullanan arkadaşım benden genelde 10 ms daha iyi ping alıyor. Eğer o 10 pinglik farktan bahsediyorsanız tamamen Avrupa’ya çıkışlardan kaynaklı. Ha eğer 80-90+ ms alıyorsanız MH’den yetkili birilerine bağlanmayı talep edin.

Hız testinde ping 5ms jitter 0.7ms ama fc 25 avrupa sunucularında 51-75 ms arası gidip geliyor. Superonline tarafında müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen çözüme ulaşamadım. VDSL geçip Asus RT-AX82U model modem alıp OpenWRT veya Merlin firmware ile SQM ayarı yapsam. Ping değerleri düzelir mi sizce ?

Hız testinde ping 5ms jitter 0.7ms ama fc 25 avrupa sunucularında 51-75 ms arası gidip geliyor. Superonline tarafında müşteri hizmetlerini defalarca aramama rağmen çözüme ulaşamadım. VDSL geçip Asus RT-AX82U model modem alıp OpenWRT veya Merlin firmware ile SQM ayarı yapsam. Ping değerleri düzelir mi sizce ?
Hocam Speedtest’te sen en yakın sunuculardan birisine ping atıyorsun yani Ankara’daki bir sunucuya, Avrupa’ya değil. Ayrıca Ankara’dan Avrupa’ya 50-75 arası SOL’de gayet normal. Bir sorun yok yani.

Hocam Speedtest’te sen en yakın sunuculardan birisine ping atıyorsun yani Ankara’daki bir sunucuya, Avrupa’ya değil. Ayrıca Ankara’dan Avrupa’ya 50-75 arası SOL’de gayet normal. Bir sorun yok yani.
Bu değer normal olabilir ama hareketlerim sunucuya geç iletiliyor. Diğer oyuncular benden hızlı koşuyor overall'lar aynı olmasına rağmen. Bunun önüne geçmek içinde pingin düşmesi gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı