Superonline Nperf dalgalı hız

Bende de dalgalı sonuç çıkıyor. 384 Mbps ile 89 Mbps arası 3 dalga oluşuyor. Ortalamam 212 Mbps. Diğer test sitelerinde böyle bir şey yok. Kullanımda da bir sorun yaşamıyorum.
Diğer test siteleri (başta Speedtest) ortalama hızı gösteriyor hocam. O sitelerde test yaparken görev yöneticisinden Ağ kullanımını takip ederseniz orda da dalgalanma olacaktır. Sizin profiliniz 200 mbps mi?

O da aynı şekil oluyor hocam. 30'a vurup yine 1 gibi değerlere düşüyor. 10 mbps hız tanımlı uploadda.

Bu da Türknet sunucusuna test.
Eki Görüntüle 1261302
Başka bir Süperonline kullanıcısı bulmalıyız forumdan. FTTH veya FTTB kullanmalı siz gibi. Bir şeyden emin olmalıyım.

Bu uygulamanın amacına dikkat edin. Bakın ortalama hız yüksek. Download ve Upload bandını sürekli serbest bırakan bir durum var gibi. Bu Ortalama hızı ve indirme hızınızı birim zaman için çok yüksek yapar ve Speedtest'lerde epey yüksek değerler gösterilmesine sebep olur. Ama Nperf gibi eşzamanlı bir testte böyle yapıyor.

Bu uygulamanın sebebi özellikle "Biz kullanıcılarımıza bol keseden Download sunuyoruz." olabilir. Bu Süperonline Download bolluğu epey ünlendi. Demek ki uygulamaları böyle çalışıyor. Yani eğer bu arıza değil ve kasıtlı bir şey ise mantıklı açıklaması bu yönde.

Arıza olup olmadığına bakmak için yukarıda dediğim şartlarda bir TP kullanıcısı bulup ondan da aynı testi yapmasını istemeliyiz.
Bende de dalgalı sonuç çıkıyor. 384 Mbps ile 89 Mbps arası 3 dalga oluşuyor. Ortalamam 212 Mbps. Diğer test sitelerinde böyle bir şey yok. Kullanımda da bir sorun yaşamıyorum.
@Takeshi Kovacs evet dediğim gibiymiş mantıklı açıklaması. Sorun diye belirtilen durum dediklerim doğrultusunda çözülmüş. Yukarıdaki mesajdaki hocam da yaşıyormuş. Demek ki uygulamaları böyle.

Evet hocam. Şimdi anlıyorum SO aboneleri bazen konu açıyordu. İşte hızım 100, 150 çıkıyor vesaire diye. Meğersem olayın altında yatan gerçek buymuş. Ben 3 haftalık aboneyim.

Aslında bu durum abone olduğum ilk 3 günde yoktu. Sabit bir hız vardı. Başta böyle olsaydı sorun olarak algılamazdım. Bir ara WAN kablosunu çıkarıp başka modeme taktım, ondan sandım ama tamamen tesadüfmüş. Belki de bölgesel olarak bu uygulamaya geçiyorlar.

Hocam bir de speedtestte Turkcell sunucusunu seçip test yaptığımı düşünün. Daha da uçuyor. Ortalama 380 mbps çıkıyor. 100lük paketten aldığım hıza bak! Uçuyorum hocam tutmayın.

@Takeshi Kovacs hocamızda çok sert düşüş oluyor ama oyun deneyimini etkilemiyormuş onun da. Umarım sorun yoktur. Ben Süperonline abonesi olsam detaylıca test edebilirdim durumu ama maalesef değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…