Superonline Paket Kaybı

Blumber

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle iyi akşamlar herkese. Son zamanlarda Superonline ADSL internetimde paket kaybı sorunu yaşamaya başladım. Herkes evlerinde olduğundan yoğunluk olduğunu ve bu yüzden böyle bir sorun ile karşılaştığımı düşünerek Superonline Müşteri Hizmetlerini aradım ve arıza kaydı oluşturttum. Bugün mesaj geldi ve dedikleri de 'Apartman girişine kadar bizden kaynaklanan bir sorun yok.' Şahsen sorunun onlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Kablosuz bağlantıdan kaynaklanan bir sorun da olamaz çünkü kablolu bağlanıyorum bilgisayarımdan modeme. Aynı zamanda normalde 14 Mbps aldığım hızım son zamanlarda 3Mbps değerlerinde.
Aşağıda incelenmesi için CMD ve Speedtest üzerinden yaptığım testleri atıyorum, yardımcı olup ne yapmam gerektiği hakkında bana yol gösterebilirseniz çok güzel olur çünkü delirmek üzereyim.

Dosya Ekleri

• ping.PNG
    ping.PNG
    8,6 KB · Görüntüleme: 128
  • tracert.PNG
    tracert.PNG
    10,4 KB · Görüntüleme: 114
  • ping 2.PNG
    ping 2.PNG
    8,4 KB · Görüntüleme: 107
  • speeedtest.PNG
    speeedtest.PNG
    16,1 KB · Görüntüleme: 111
Apartman girişine kadar 14 Mbps geldiği için bizlik durum yok demişlerdir. ADSL ve VDSL'de altyapı sahibi TT olduğu için Elit Ekip hizmetinden faydalanıp girişten modeme kadar olan kısmı kontrol ettirin.

Hızın 3 Mbps'e düşmesi ve apartman girişine kadar ölçüm yapılması iç tesisat veya modem arızası demektir.

Dün sağlam olan iç tesisat bügün nasıl bozulur demeyin, bakır kalitesi düşük ürünler ve paslanmış bölgeler CRC hatasına, CRC hatası ping ve paket kaybına yol açabilir.

Mevcutta ek varsa ek noktasını her iki kablodan 2-3 cm kadar kesip yeniden ekleyin, sorun düzelirse dediğini daha iyi anlaşmış olursunuz. Bu arada bağlantıyı priz üzerinden alıyorsanız, orası içinde geçerli.

Bu konularda pek bilgili değilim ama sorun apartman içi kablolarından dolayı olsaydı giden pakette de kayıp olması gerekmez miydi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı