Superonline Upload Hız Problemi

ekSco

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Dün gördüğüm bir haberde Türk Telekom'un 31 Ağustos - 1 Ekim arası upload hızlarını Türk Telekom alt yapısı kullanan herkes için 2 katına çıkarılacağını okudum. Superonline kullanıcısı olmama rağmen alt yapım Türk Telekom olduğu için bu 2 kat artış benim modem değerlerime yansıdı.
modemdeger.jpg

Gördüğünüz gibi modem değerlerim çok iyi olmasına ve kutunun direkt bizim binanın dışında olmasından dolayı alt yapımın 8mbit upload'ı desteklemesine rağmen hız testinde 7.60mbit ile başlayıp 4 ile son buluyor. 7'li değerlerde 1-2 saniyeden uzun durmuyor.
hiztesti.jpg

Superonline'ı arayıp bu durumu onlara ilettiğimde bana ısrarla Türk Telekom uploadları 2 katına çıkarmış dememe rağmen 4mbit upload VDSL için normal diyolar ve sürekli geçiştiriyorlar. Sizce bu durum normal mi? Superonline ile nasıl bir görüşme yapsam bu problem çözülür? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Herkese selamlar. Dün gördüğüm bir haberde Türk Telekom'un 31 Ağustos - 1 Ekim arası upload hızlarını Türk Telekom alt yapısı kullanan herkes için 2 katına çıkarılacağını okudum. Superonline kullanıcısı olmama rağmen alt yapım Türk Telekom olduğu için bu 2 kat artış benim modem değerlerime yansıdı. Eki Görüntüle 653409
Gördüğünüz gibi modem değerlerim çok iyi olmasına ve kutunun direkt bizim binanın dışında olmasından dolayı alt yapımın 8mbit upload'ı desteklemesine rağmen hız testinde 7.60mbit ile başlayıp 4 ile son buluyor. 7'li değerlerde 1-2 saniyeden uzun durmuyor.
Eki Görüntüle 653411
Superonline'ı arayıp bu durumu onlara ilettiğimde bana ısrarla Türk Telekom uploadları 2 katına çıkarmış dememe rağmen 4mbit upload VDSL için normal diyolar ve sürekli geçiştiriyorlar. Sizce bu durum normal mi? Superonline ile nasıl bir görüşme yapsam bu problem çözülür? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Değerler değişken olabiliyor.
Modemden kaynaklanıyor olabilir.
Kullandığınız cihazda veri sınırlandırmayı kapattığınıza emin olun.
İnternete aynı anda tek cihaz ile bağlanıp deneyin.
Not: Hepsi olabilir demiyorum, sadece aklıma gelen sorunları dile getirdim. Eğer ki çözüme ulaşmazsanız Türk Telekom'u arayıp vaat ettiğiniz interneti vermiyorsunuz, tarifemi iptal etmek istiyorum diyin.
Ancak aldığınız değerler gayet iyi, upload ile çok işiniz yoksa bu hızı öpüp alnınıza koyun :)

Değerler değişken olabiliyor.
Modemden kaynaklanıyor olabilir.
Kullandığınız cihazda veri sınırlandırmayı kapattığınıza emin olun.
İnternete aynı anda tek cihaz ile bağlanıp deneyin.
Not: Hepsi olabilir demiyorum, sadece aklıma gelen sorunları dile getirdim. Eğer ki çözüme ulaşmazsanız Türk Telekom'u arayıp vaat ettiğiniz interneti vermiyorsunuz, tarifemi iptal etmek istiyorum diyin.
Ancak aldığınız değerler gayet iyi, upload ile çok işiniz yoksa bu hızı öpüp alnınıza koyun :)
Bilgisayar kullandığım için veri sınırlandırma olmadığını düşünüyorum. Superonline'a Haziran ayında geçiş yaptım modem o zaman verildi modem kaynaklı bir problem olduğunu da sanmıyorum. Tek cihaz ile bağlanıp hız testi yaptım bir şey değişmedi maalesef :( Değerler gayet iyi fakat 8mbit upload'dan faydalanmam mümkünken neden 4'e razı geleyim değil mi? Teşekkürler yardımlarınız için.
Aldığın upload çok yerinde. İnsanların 0.7 1 2 maximum, muhtemelen onlar için yapılan bir kampanya'dır.
Hocam resme baksaydınız Yukarı Akım Hattı Hızının 8mbit olduğunu görürdünüz yani upload hızım 2 katına çıkarılmış.
Modemi kapatıp 10 saniye bekleyip açarmısınız.
Denedim değişen bir şey olmadı.
Zamanında binanın girişindeki Türk Telekom kutusundan evimize kadar CAT 6 kablo çektirmiştim daha sonra Türk Telekom gelip ucuna resimdeki eki yaptı acaba problemi yaratan o ek olabilir mi?
IMG_6430.jpg

Son düzenleme:
Bilgisayar kullandığım için veri sınırlandırma olmadığını düşünüyorum. Superonline'a Haziran ayında geçiş yaptım modem o zaman verildi modem kaynaklı bir problem olduğunu da sanmıyorum. Tek cihaz ile bağlanıp hız testi yaptım bir şey değişmedi maalesef :( Değerler gayet iyi fakat 8mbit upload'dan faydalanmam mümkünken neden 4'e razı geleyim değil mi? Teşekkürler yardımlarınız için.

Hocam resme baksaydınız Yukarı Akım Hattı Hızının 8mbit olduğunu görürdünüz yani upload hızım 2 katına çıkarılmış.

Denedim değişen bir şey olmadı.
Zamanında binanın girişindeki Türk Telekom kutusundan evimize kadar CAT 6 kablo çektirmiştim daha sonra Türk Telekom gelip ucuna resimdeki eki yaptı acaba problemi yaratan o ek olabilir mi?Eki Görüntüle 653486
Bundan olabilir ama anladığım kadarıyla download hızınız 2 katına çıkmasına rağmen upload etkilenmemiş. O zaman download hızınızda da değişme olmazdı.

Bundan olabilir ama anladığım kadarıyla download hızınız 2 katına çıkmasına rağmen upload etkilenmemiş. O zaman download hızınızda da değişme olmazdı.
Upload hızları 2 katına çıkarıldı download değişmedi hocam. Upload hızım 4mbit'ten 8mbit'e çıkarılmış gözüküyor modem değerlerinde.

ADSL/VDSL altyapı kullandığınız için Superonline yardımcı olamaz TT ile sizin işiniz. Gün içersinde hala değişme olmaz ise en yakın TT genel müdürlüğüne gidin benimki TT bende hala 2 kat alamıyorum gün içerisinde gelicek dediler 2 kat hız.

ADSL/VDSL altyapı kullandığınız için Superonline yardımcı olamaz TT ile sizin işiniz. Gün içersinde hala değişme olmaz ise en yakın TT genel müdürlüğüne gidin benimki TT bende hala 2 kat alamıyorum gün içerisinde gelicek dediler 2 kat hız.
Yani benim yaşadığım alt yapıyla ilgili bir sorun mu? Netleştirmek için soruyorum. Superonline falan bir limit belirlemiş olamaz mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı