Superonline VDSL Belirli Saatlerde İnternet Hız Yavaşlaması

Safakinc

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. Superonline 35Mbps limitsiz VDSL internet kullanıyorum. Son 15 gündür akşam 7 ve gece 1 saatleri arasında internetim 2Mbps'lere kadar düşüyor. Download hızım 2-3 Mbps, upload 3 Mbps oluyor. Müşteri hizmetlerine en az 4 kez kayıt oluşturdum, her seferinde suçu bina içi kablolarına attılar.
Az önce yine bir TT ekibi kontrole geldi, binaya gelen kutudan yapılan ölçümde 35 Mbps geldiğini söylediler ve sorun yine bina içinde deyip ayrıldılar. Modemi söküp ankastreye direkt bağlayıp hız testi yaptım ve hız yine 3Mbps çıkıyor. Modem içerisinden hat değerlerim aşağıdadır. Sorun kaynağı sizce ne olabilir? Ayrıca pazar günleri internet gün boyu 3-4 Mbps arasında oluyor. Upload nedense hiç değişmiyor. Son yaptığım hız testini de ekliyorum:

hız.jpg
56.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hattınıza 23 MBPS hız tanımlı, kontrol edin arka planda indirme olmadığını. Ayrıca SNR margin değerinizde çok düşük ondan kayanaklanabilir. müşteri hizmetlerini arayıp hattınızı 16 MBPS ye sabitlettirebilirsiniz.

Superonline ekipleri kontrol için evime gelecekmiş. Gelsinler bakalım :)

Az önce superonline ekipleri evime geldi, sorunumu daha anlatırken bunun Türkiye geneli telekom altyapısı kullanan tüm internet sağlayıcılarında görüldüğünü ve sebebinin araştırıldığını hatta sorunun kendi evinde de aynı sorunu yaşadığını resimleriyle gösterdi. Telekomda bu işle ilgilenen kişiyle bizzat yanımda görüştü, normalde inanmazdım ama whatsapp üzerinden kendinin ve benim gibi sorun yaşayanların hız testi resimlerini ve müşteri numaralarını gönderdi. Normalde bu saatlerde internetimin 2 mbps olması gerekiyordu, şuan 20mbps alabiliyorum.

Güncel: son cevabımdan 2 saat sonra sorun tekrar başladı ve halen devam etmekte. Müşteri temsilcisiyle yaptığım görüşmede sorunun yoğunluktan olduğunu söylüyorlar ama altyapılarının yetersiz olduğunu söyleyemiyorlar. telafi içinde 4 gb internet paketi göndermişler. İnce davranışı için Turkcell Superonline'a teşekkürü borç bilirim! sorunu çözmek yerine insanların aklıyla dalga geçen bu çıkar odaklı saçma sistemin, müşteri odaklı çözümlerle yer değiştirdiğini umarım görebiliriz.

Bu konudan sonra 1 ekip daha geldi, ve bugün twitter'dan verdikleri cevap bu. Rezalet değilde nedir ? Abonelik ve satış sözleşmesinde akşam saatlerinde hız düşmesi normaldir diye birşey yazmıyor. Mahkemeye vermemek için sebep arıyorum.

25 mbps hızın 2 mbps ye düşmesini normal görmek düpedüz sahtekarlıktır.

Dosya Ekleri

• 151235.jpg
    151235.jpg
    26,7 KB · Görüntüleme: 244
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı