Superonline yüksek ping yeni modem ile düzelir mi?

İstanbul Viyana arası 1500 km.
Viyana'ya hız testi yapıp atar mısınız? 26-28 ping nasıl alıyorsunuz görelim.
CS:GO'da bahsediyorum. DH foruma girersen vie.valve.net üzerine yapılan tracertlarda 25 ms görebilirsin Türk Telekom ile. Kendi Frankfurt tracert testimi atayım. Frankfurt Viyana'ya göre uzak.

Desktop Screenshot 2021.06.11 - 19.31.53.65.png

Sunucuların İstanbul'da olduğunu varsayarak söylüyorum. 600-700 km uzaklık için o ping fazla. Viyana'ya 1100-1200 km 26-28 ping aldığımı hatırlıyorum. Özellikle yurt içi bir sunucuda o ping fazla. 30 pingi vanda bakır altyapı kullananlar görüyor genelde.
Bence konu sahibi LOL'deki pinginden bahsediyor olabilir. O oyunda ICMP pinginin +6-7 ms üstü gösteriliyor. Ayrıca bence direkt olarak KM hesabından kıstas belirlemek çok doğru olmaz. Çünkü her sağlayıcının rotası, kullandığı network şirketleri farklı.

Bence konu sahibi LOL'deki pinginden bahsediyor olabilir. O oyunda ICMP pinginin +6-7 ms üstü gösteriliyor. Ayrıca bence direkt olarak KM hesabından kıstas belirlemek çok doğru olmaz. Çünkü her sağlayıcının rotası, kullandığı network şirketleri farklı.
Genel anlamda bahsediyorum tek LOL veya Valorant'da pingim 30 değil. Mesela CS:GO'da 70 altı ms görmedim veya R6'da 60 ms altı görmedim.
Zaten normal olan oyunda görmemeniz. Hangi oyunda 30 ms alıyorsunuz bu arada?
Valorant.

Genel anlamda bahsediyorum tek LOL veya Valorant'da pingim 30 değil. Mesela CS:GO'da 70 altı ms görmedim veya R6'da 60 ms altı görmedim.
Konumunuza göre R6 pingi normal ama CS GO pinginin de 58-65 arası olmasını beklerdim. Valorantta da 25 ms'e kadar normal denebilir. Modemle çözülecek sorun değil ama orası kesin.

Bence konu sahibi LoL'deki pinginden bahsediyor olabilir. O oyunda ıcmp pinginin +6-7 ms üstü gösteriliyor. Ayrıca bence direkt olarak km hesabından kıstas belirlemek çok doğru olmaz. Çünkü her sağlayıcının rotası, kullandığı network şirketleri farklı.
Kayseri-Ankara-İstanbul olarak baz aldım. Google haritalardan 100 km hata payı koydum. LoL de 6 ms ekleme oluyor. Ama Valorant'a olmuyor ben oyun için 3-5 ms arası alıyorum Bursa'dan.
Genel anlamda bahsediyorum tek LoL veya Valorant'ta pingim 30 değil. Mesela CS:GO'da 70 altı ms görmedim veya R6'da 60 ms altı görmedim.

Valorant.
CS:GO yüksek ama R6 nerede oynadığına bağlı. North kısmında oynuyorsan normal. West ve ya central tarafında oynuyorsan bir tık fazla.

CS:GO'da bahsediyorum. DH foruma girersen vie.valve.net üzerine yapılan tracertlarda 25 ms görebilirsin Türk Telekom ile. Kendi Frankfurt tracert testimi atayım. Frankfurt Viyana'ya göre uzak.

Eki Görüntüle 1340417
Bursa da olmanıza, avrupa sunucularına daha yakın olmanıza rağmen benim ping değerlerine kıyasla ping değeriniz kötü ama yine de iyi. Kahramanmaraştayım. Superonline FTTH fiber.

Konumunuza göre R6 pingi normal ama CS GO pinginin de 58-65 arası olmasını beklerdim. Valorantta da 25 ms'e kadar normal denebilir. Modemle çözülecek sorun değil ama orası kesin.
Sürekli olarak bir Packet Loss var. 1 hafta da 4 kez aradım "Gerekli işlemleri yaptım" dediler, 10 dakika sıkıntı olmadan oynadım ama sonra yine aynı şey.

Bursa da olmanıza, Avrupa sunucularına daha yakın olmanıza rağmen benim ping değerlerine kıyasla ping değeriniz kötü ama yine de iyi. Kahramanmaraştayım. Superonline FTTH fiber.
Kahramanmaraş'tan Frankfurt'a 36 pingten daha mı az alıyorsun? Ben İstanbul'a 3-5 ms alıyorum.
Nesini beğenmiyorsunuz veya yüksek buluyorsunuz ki?
Kankam her neyse okuma yazma varsa görürsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı