Superonline'a kalitesi için teşekkür

Daha fazla  
Herkese merhaba, değerli ailem ben bu ayın 5'nde Superonline ile çalışmaya karar verdim ve gerçekten inanılmaz bir hız sunuyor. Fiber 1 Gbps paketini kullanıyorum. Speedtest vs yaptım fakat şöyle bir durum söz konusu: iPhone 11'e 750 Mbps veriyor modem yanında, PC'ye 500 Mbps. BTK'nın hız testini denedim o da olumsuz yani uzun lafın kısası olmayan rakamları gösteriyor hep sonuçlar. 1 Gbps paketim var hız 50 Mbps olmamasına rağmen o hızı bile verdi. Wi-Fi kartım AX210, modemim H3600.

Modemden gayet memnunum. Kopma vs problemi yok. Değerleri ekte paylaşıyorum. Superonline düşünecekler için kuşkusuz alabilirsiniz. Hız için ayrıca teşekkürler Superonline.

Not: Ekteki değerler hem kablolu hem de kablosuz kullanımı göstermektedir.

4.png

Altyapı olmayan yerler için hiçbir çözüm yok değil mi

Bizim altyapı sözde 100 olarak geçiyor ama 65 70 üstü görülmüyor hiç

10 senedir kullanıyorum son 3 senedir rezalet bir firmadır hiç önermem. Okumanızı öneririm. VPN açınca ping düşen bir ISS'dir Superonline öyle rezildir.

@fushigurotoji VPN açınca ping yükselir bunun ISS ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum Superonline'yi savunmak için değil çünkü yapı gereği nereye bağlandığına bağlı atıyorum Meksika'ya bağlanırsan hızının düşmesi normal ayrıca VPN'ye bağlanmadan önceki konumda(modeme olan konum) çekim kalitesini de bilmek gerek.

Altyapı olmayan yerler için hiçbir çözüm yok değil mi?

Bizim altyapı sözde 100 olarak geçiyor ama 65 70 üstü görülmüyor hiç.

Peki Superonline öncesi altyapınızı sorguladınız mı? Ben bizzat ekipler geldiğinde başlarında durdum değerleri kendim gördüm ve aldığım paketin uyumluluğuna o şekilde kanaat getirdim.

@fushigurotoji VPN açınca ping yükselir bunun ISS ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum Superonline'yi savunmak için değil çünkü yapı gereği nereye bağlandığına bağlı atıyorum Meksika'ya bağlanırsan hızının düşmesi normal ayrıca VPN'ye bağlanmadan önceki konumda(modeme olan konum) çekim kalitesini de bilmek gerek.
Ben diyorum ki VPN açınca ping yükselmiyor Superonline'da ping düşüyor çünkü kendi çıkışları rezalet. Turkiye lokasyonlu VPN kullanınca Superonline'da pingin düşüyor çünkü peeringleri çok kötü.

Peki Superonline öncesi altyapınızı sorguladınız mı? Ben bizzat ekipler geldiğinde başlarında durdum değerleri kendim gördüm ve aldığım paketin uyumluluğuna o şekilde kanaat getirdim.
Yok süperonline için demedim Türk Telekom benim

Herkese merhaba, değerli ailem ben bu ayın 5'nde Superonline ile çalışmaya karar verdim ve gerçekten inanılmaz bir hız sunuyor. Fiber 1 Gbps paketini kullanıyorum. Speedtest vs yaptım fakat şöyle bir durum söz konusu: iPhone 11'e 750 Mbps veriyor modem yanında, PC'ye 500 Mbps. BTK'nın hız testini denedim o da olumsuz yani uzun lafın kısası olmayan rakamları gösteriyor hep sonuçlar. 1 Gbps paketim var hız 50 Mbps olmamasına rağmen o hızı bile verdi. Wi-Fi kartım AX210, modemim H3600.

Modemden gayet memnunum. Kopma vs problemi yok. Değerleri ekte paylaşıyorum. Superonline düşünecekler için kuşkusuz alabilirsiniz. Hız için ayrıca teşekkürler Superonline.

Not: Ekteki değerler hem kablolu hem de kablosuz kullanımı göstermektedir.

Eki Görüntüle 1937177
H3600 ZTE'nin Wi-Fi 6 routerı idi yanlış değilsem. Router'dan yana şans gülmüş yüzünüze bence. HG8245X6 ONT ile LG8245X6 router kullanıp kablosuz performansından tatmin olmayan kullanıcı kesimi mevcuttu çünkü.

Gerçi her türlü benim aldığım kablosuz performansının üstündesiniz.

Aradaki fark uçurum. Router koridorda. Herhangi bir enterferans oluşmaması için yüksek ve merkezi konuma yerleştirdik ama PMG1100 ONT + ZYXEL EMG5523 ROUTER kablosuz performansında gerideler, bu malum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230909_085740_Speedtest.jpg
    Screenshot_20230909_085740_Speedtest.jpg
    43,6 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20230909_085700_Speedtest.jpg
    Screenshot_20230909_085700_Speedtest.jpg
    45,3 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG-20230729-WA0025.jpg
    IMG-20230729-WA0025.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 27
@fushigurotoji hocam yanlış bilmiyorsam ping yükelmasi kötü değil miydi yani ping düşmesi dediğiniz olay atıyorum 100ms olan pingin 25ms ye düşmesi bu güzel olay peering olayına gelince sunucuların işletim sistemi, donanım kalitesine bağlı üstelik Türkiye arası bile sunucu geçişi olsa bunun yağmuru var çamuru var altyapı kablolarının etkilenmemesi elde değil ISS'lerin elindeki cihazlara gelince onların bileceği iş orasına karışamam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı