Superonline'da farklı bir yönlendirici kullanılabilir m?

Rtx 4090 FE

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2021
Mesajlar
2.034
Çözümler
22
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
monster abra a5 17.4.4
3060 105W
i7 11800H
32 gb çift kanal ram
1 tb samsung m.2 nvme ssd
1b kioxia excaria pro
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu video sayesinde fiber şifremi öğrendim. Herhangi bir router alsam ve WAN kablosunu bu router'a taksam kullanabilir miyim? Önüme başka bir engel çıkar mı? Fiber evime FTTH şeklinde geliyor, dairemde sadece WAN var, ONT cihazları bodrumda.
 
En kötü mevcut modeminizin ethernet girişine bir CAT 6 kablo takarsınız, onu da yeni routerınızın WAN girişine takarsınız. Eskisinin Wi-Fi ismini ve şifresini değiştirirsiniz, evdekiler eskisine bağlanmaz. Yenisininkini de şu an kullandığınız Wi-Fi ismini ve şifresini girersiniz. Böyle kullanırsınız çalışmazsa bile.

Ya da direkt eski modemin ayarlarından kablosuz bağlantı özelliğini komple kapatırsınız. Zaten yeni router eskisine kabloyla bağlı olduğu için eski modem arayüzüne yenisine bile bağlıyken erişebilirsiniz.

Bir de iki modemi birbirine yakın tutmazsınız. Birisi biraz daha aşağıda durur, diğeri yukarıda falan. Birbirlerine parazit yapıp hız düşmesine sebep olabilirler kablosuz bağlantıda.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı