Superonline'dan kurtuluş hikayem

Riduigu

Hectopat
Katılım
1 Ağustos 2019
Mesajlar
288
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi hikayeye başlamadan önce 3 ay öncesine götüreyim. Hızım 88 ve altyapı değerlerim 100 destekliyor diye altyapı limitimi kaldırtmıştım. Bu sayede 100/8 alıyordum ama Superonline'a geçmeden önce 90/15 alıyordum ancak firmanın kesintilerimle ilgilenmemesi sebebiyle ayrılmıştım.

Hızımı 100 çektikten 3 hafta sonra hızım 95'e düştü umursamadım çünkü 80'e kadar düşmesi benim için problem değil. Ancak bu hızdan 1 hafta sonra 80'e ondan sonra 70 oldu ve hızım 2 ay sabit kaldı. Bu sıralarda hep arıza kaydı açıyordum Superonline her seferinde ev içi tesisatta problem var kontrol ettirin yanıtını veriyordu. Bu yüzden Superonline'ın özel destek ekibini çağırdım (300₺) ekip geldi problem yok hatta şikayetimin ücreti talep edilmedi sorun Türk Telekom kaynaklı müşterilerine bölmüştür senin portu bu yüzden devren bozulmuştur dedi.

Şimdi bu zamandan 2 hafta öncesi yakın zamana götüreyim. Hızım SNR 8 değerinde 40'a SNR 2 değerinde 60'a düştü OpenWrt kullandığım için 60'ta kullanıyordum. BTK kaydı açtım 60Mbps yeterli gelmediği için Superonline başta modemi bahane ederek destek vermeyeceğini söyledi. Onların modemini taktım ve altyapımın 24Mbps desteklediklerini söylediler isterseler paketimi düşerebileceklerini söylediler. Ancak ben düşürmeyi kabul etmedim. Hızımın geri kazandırılmasını yoksa yasal işlemlere başlayacağımı söyledim. 3. itirazımda BTK işin içine girdi ve ücretsiz cayma hakkı tanımladılar. Bende bu hakkımı kullanıp iptal işlemini bugün sağladım.

Sonuca gelirsek şu an TurkNet'e başvurumu yaptım çünkü sadece onda port gözüküyordu. 3 ay kalıp başka firmaya geçmeyi planlıyorum fiyatından dolayı. Ancak TurkNet'e de sorun çıkardı Türk Telekom portla alakalı ama bence port sorununu tek çözebilecek firma TurkNet şu anlık. Her sorunum olduğunda 3-4 aylığında TurkNet'e geçiyorum sorunum düzelsin diye ama belki bu sefer kalabilirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemiyorum. Superonline servis sağlayıcılar içerisinde kötünün iyisi gibi bir şey. Allah beni TTNET'e muhtaç etmesin son çare olmadığı sürece TTNET kullanmam.
 
Vodafone'u başlamadan çok insan gömerdi ama her şey altyapıya bağlı ben 100 10 kullanıuyorum bazen 200 20 bile oluyor kafasına göre pingim çok az kesilme problemleri olmuyor donma da olmuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Superonline en iyilerden ama her firmaya bu tip şikayetler olabiliyor.

Kendi altyapısında gerçekten mükemmel olabilir. Fiyatları da kendi altyapısında gerçekten çok uygun ama Türk Telekom altyapısında Superonline'dan hizmet alınmaz.

Bilemiyorum. Superonline servis sağlayıcılar içerisinde kötünün iyisi gibi bir şey. Allah beni TTNET'e muhtaç etmesin son çare olmadığı sürece TTNET kullanmam.

Kendi altyapısında bence Superonline mükemmel. Türk Telekom kendi altyapısında da kötü orası doğrudur.

Vallahi bırak TTNET'i; TTNET altyapısı kullanan şirketten bile net almamaya dikkat ediyorum 15 senedir?

Kablonet veya airfiber olsa direk geçecektim olmadığı için TT altyapısında devam etmek zorundayım.
 

Geri
Yukarı