Superonline'dan sonra Türk Telekom Upload hızını 8 Mbps'ye çekti!

Yükseltmeyi TurkTelekom değil Millenicom yapmış sanırım. TurkTelekom'a kalsa bu upload hızları 10-15 yıl daha bu şekilde kalırdı. Millenicom ve diğer alternatif operatörlerin ellerine sağlık. Umarım kalıcı olur. 4 ten 8 e çıkması oldukça iyi. 8Mbit upload bile düşük ama yapacak birşey yok. Ülkemiz bu kafayla gittikçe bu ufak adımlarla kendimize sevindireceğiz. Şuraya moldova, romanya ve bulgaristan'da ki internet sağlayıcıların linklerini bırakıyorum. Paketleri inceleyin, yorumlayın.
Örnek verdiğim ülkeler Doğu avrupa ülkeri çünkü ekonomik olarak çok gelişmiş bildiğiniz gibi üretimde çin, abd ve almanya ile yarışıyorlar Genel olarak Macaristan, Sırbistan, Azerbaycan ve Gürcistanda'da fiyatlandırmalar bu şekilde.

Moldova: Abonamente Internet Only sector privat - StarNet (1 Moldova lei = 0,39 TL)
Romanya: Internet fix - Abonamente de internet fix - internet prin fibra optica | Digi Romania (RCS & RDS) (1 Romanya Lei = 1,56 TL)
Bulgaristan: Bulsatcom - Интернет (1 Bulgar Levası = 3,85 TL)
İyi kullanımlar dilerim

Not: Romanyadaki fiyatlar ve hızlar şaka değildir !

Türktelekom 100MBps internet kullanıyorum ve sanırım Türktelekomdan tek memnun olan ben varımdır az önce hız testi yaptım ve Wifi de 8MBps Upload aldım ki modem ile aramda 1 kat var ve tam ters köşedeyiz. Tahminimce kablo ile bağlanırsam 10MBps göreceğim aynı şekilde kablo ile bağlanınca 105MBps leri zorluyorum download kısmında fakat bu geçmiş yorumlarda da olduğu gibi sadece altyapısı FTTH olanlar için geçerli gibi gözüküyor çünkü bir ara Batı-1 bölge müdürüyle konuştuğumda bize 1000MBps internet bağlatabileceğini söylemişti ama o zaman için çok pahalıydı gerek yok demiştik. Aslında yalan söylemiyorlar fiber altyapıları olan yerlerde istedikleri gibi hız verebiliyor isteseler pararel internet de sağlayabilirler ama paranın tadı tatlı sanırım

Ben de Millenicom Fiber 35 Mbps kullanıyorum, nedense download'ım 12 upload'ım 3-3.20 falan...

Ben de Millenicom Fiber 35 Mbps kullanıyorum, nedense download'ım 12 upload'ım 3-3.20 falan...

Eki Görüntüle 537202
2.4GHz wifi bağlantısı ve uzak sayılabilecek noktadasınız gibi gözüküyor kablo ile denerseniz net sonuç alabilirsiniz. Bir de upload yükseltmesi 100MBps ve üzeri paketler için gelmiş olabilir tezler bu yönde.

Konu üzerine görüp test yaptım benim de artmış normalde 3 4 arasını geçmez

Hız testlerini nperf ile yaparsanız 12 mbps ye kadar görebiliyor. Ortalama yine 8 civarı ama 4 mbps iken 3.5 mbps falan geliyordu, yani muhtemelen hız sınırı 10 mbps. Download hızının %10'u şeklinde düzenlendiğini düşünüyorum.

Bende de upload 8 Mbps'lerde geziyor, yine Millenicom, 100mbps paket ve fiber altyapı, umarım daha fazla arttırırlar. Evet kablolu - kablosuz, telefon - bilgisayar, sonuç değişmiyor; 8Mbps upload.
Birader 8 Upload alıyorsun bir de daha fazla artırırlar diyorsun, şükür et. Çoğu insan ADSL kullanıyor. Benim Upload 0.60 ilk önce bizim işimizi çözsünler.

Sadece Millenicom yapmadı. Türk Telekom yaptığı için, Türk Telekom altyapısını kullanan diğer firmalarda yapabildi. Bende şu anda 8-8, 5 arası alıyorum ama EBA eğitimleri bittikten sonra eskiye dönecekmiş maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…