Superonline'dan TürkNet'e geçerken modem iadesi karışıklığı

Makaleler
3
Ben yakın zamanda Superonline'dan bıkan bir insan olarak TürkNet'e geçmek istedim, onlar da bana hattı iptal etmeme gerek olmadığını, arayıp hizmet numarası öğrenmemin yeterli olacağını söylediler. Ama anlamadığım konu modemi iade etmem gerekli mi Superonline'a ya da bu benim faturama yansır mı?

He tabii bir de şöyle bir şey de var, ben 24 ay taahhütlüydüm ve bu 14. ayımdı, araştırdıktan sonra 6502 54/2 abonelik kanunundaki 2 yıl ve üstü taahhütlerin geçerli olmadığını ve kullanıcının cezai şart ödemeye ihtiyacı olmadan çıkabileceğini gördüm. Bunun üzerine madem öyle iptal edeyim dedim, bu TürkNet işi girince araya boşuna baştan hat çekilmesin modem kurulmasın diye buna başvurmak istedim, herhangi bir 11 aylık taahhüt cezasıyla karşılaşır mıyım? TürkNet iptal işlemlerini kendilerinin yapacağını söyledi çünkü.

İlkinden ziyade 2. soru daha da önemli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef karşınıza taahhüt bozduğunuz için ücret çıkacaktır. Yapmanız gereken Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden başvurup, en düşük zararla TurkNet'e taşıma yapmaktır.

Modem konusuna gelince, cihaz kampanya dahilinde ücretsiz veya aylık X₺ karşılığında(kira sistemi gibi) verildiyse Turkcell'e iade etmek zorundasınız.

TurkNet, karşınıza çıkan borcun bir miktarını aylık 20₺ indirim şeklinde yansıtıyor ama ne kadarlık miktarını hatırlamıyorum.

Maalesef karşınıza taahhüt bozduğunuz için ücret çıkacaktır. Yapmanız gereken Tüketici Hakem Heyeti'ne e-Devlet üzerinden başvurup, en düşük zararla TurkNet'e taşıma yapmaktır.

Modem konusuna gelince, cihaz kampanya dahilinde ücretsiz veya aylık X₺ karşılığında(kira sistemi gibi) verildiyse Turkcell'e iade etmek zorundasınız.

TurkNet, karşınıza çıkan borcun bir miktarını aylık 20₺ indirim şeklinde yansıtıyor ama ne kadarlık miktarını hatırlamıyorum.

Anladım peki şu an türknete taşımayı iptal etsem ki zaten bilgileri daha yollamadım o şekilde taahhütü atlatabilir miyim?
Ve ek olarak en düşük zararla demenizi anlamadım. Kalan taahhütleri ödememe gerek yoksa ne gibi bi ücret ödeyebilirim ki?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı