Suriyeli sığınmacıdan Türk gençlerine akıl almaz sözler

İşte çalışırsan ders çalışamazsın. Çalışsan bile iyi bir yer kazanamazsın. Adamlar günde 10 saat ders çalışıyor nasıl işte çalışabilir sence.

Yakın dönemde pazarcılık veya çobanlık yaparken sınav kazanan insanlar oldu. Hatta bazıları Türkiye birincisi bile oldu. Mesele bu değil ama, hem okuyup hem çalışanlar keyif için çalışmıyor. Paraları yok, aileleri sizin benim gibi imkanlar sunmuyor. Herkes hayatı sizin standardınızda yaşıyor sanmayın.

Hocam asıl ben sizi anlamıyorum. Senin benim vergilerimi yiyip yan gelip yatıyor bu suriyeliler. Geçmişte osmanlıyı sırtından bıçaklayarak orta doğu'yu kaybetmemize neden oldular. Hala nesini seviyorsunuz?
Unutmayın kendi ülkesine ihanet eden herkese ihanet eder.

Onların torunları diye suçlumu oluyorlar hala suçun bireysel olmadığını öğrenemediniz mi?

Yakın dönemde pazarcılık veya çobanlık yaparken sınav kazanan insanlar oldu. Hatta bazıları Türkiye birincisi bile oldu. Mesele bu değil ama, hem okuyup hem çalışanlar keyif için çalışmıyor. Paraları yok, aileleri sizin benim gibi imkanlar sunmuyor. Herkes hayatı sizin standardınızda yaşıyor sanmayın.
Çobanlık kolay bir iştir arkadaşım. Benim en yakın arkadaşım çoban ve cidden çok rahat ortamda çalışıyor. Hergün koyunlar otlarken çalışacak bolca vakti oluyor. Ben de zamanında garsonluk denedim ama hem ders hem iş olmuyor.

Bazılarınızın kafası bulanmış, gözü görmüyor artık. Kız sanki normalmiş gibi ''hem çalışacaksın hem de okuyacaksın'' diyor. Çocuk diyor bunu. Çocuk çalışır mı? Balık baştan kokuyor, yanlı bir haber kaynağı da saçma sapan bir haber yapıyor. Çocuk zaten çalışmayı ve okumayı aynı anda yapmayı normalleştirmiş, yanlış büyümüş ve öğrenmiş. Nasıl yargılayacaksın sen bunu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı