Şuursuzca Ping Artışı ve İnternet Yavaşlaması

Tyler Deinsburg

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır internetim şuursuzca yavaşlıyor. İlk başlarda AKK yüzündendir dedim ama ay başı geldi ve sıfırlandı ama yinede aynı. En basitinden LoL oynarken 65-70 arasında olan ping sürem durduk yere 3000-4000 oluyor. Bazende internet bir diş çekiyor. Bir arkadaş modem çok ısınıyordur ondan demişti. Dondurma kutusu gibi bir şeye su doldur buzluğa at donuncada modemin altına koy demişti.

Merhaba Türk işi mucitlikler ;)
Modeminizi kapatıp 10 saniye bekleyip tekrar açın.
Bilgisayarınızı Ağ Desteği ile güvenli mod da başlatarak ping sürenizi tekrar kontrol edin?
İnterneti ortak kullandığınız başka kişiler var mı?
Ping sürenizi kontrol ederken www.yahoo.com veya 195.175.39.39 gibi stabil adreslere ping atarak kontrol edin.
İnterneti ortak kullandığınız kişiler varsa onlar kastırıyor olabilir.
Bilgisayarınıza virüs etkisinde kalmış olabilir.

Modemi kapatıp 10 saniye bekledim sorun çözülmedi. Bilgisayarı Ağ Desteği ile güvenli mod da başlattım ping sürem 28. İnterneti 3 kişi kullanıyoruz. Bilgisayarı 2-3 haftada bir formatlarım virüs olacağını sanmıyorum.

Diğer kullanıcıların ping süreniz arttığı esnada download ve upload yapmadığından emin olmalısınız.
Ping sürenizin artışı İnternet download veya upload trafiğinizin yüksek olmasından kaynaklıdır. Bunun neden yüksek olduğunu da bizim buradan tahmin etmemiz zor gibi.
Diğer kullanıcılarda virüs olabilir.
O esnada download kasıyorlardır.
Dosya gönderiyorlardır.
Ping süreniz yüksek olduğu esnada bilgisayarları sıra ile kapatıp süreyi tekrar kontrol edin.
PC leri kapattıktan sonra yeni ping komutu için 1-2 dakika bekleyin.

Yaklaşık 7-8 aydır aynı interneti aynı kişilerle kullanıyorum. Önceden AKK dolduğunda internet yavaşlıyordu falan ama böyle bir durumu ilk kez yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı