svchost.exe mikrofonu neden kullanır?

Hocam kendini Windows hizmeti gibi gösterme olasılığı var mı?
Antivirüslerde temiz çıkıyorsa öyle bir durum yoktur.
Şöyle söyleyeyim kendini Microsoft onaylı bir dosya olarak göstermesi mümkün değil. Fakat hizmet adını koplayabilir tabii.
Siz çok takılmışsınız Malwarebytes veya Kaspersky ile tarama yapın içiniz rahatlasın bence.

Antivirüslerde temiz çıkıyorsa öyle bir durum yoktur.
Şöyle söyleyeyim kendini Microsoft onaylı bir dosya olarak göstermesi mümkün değil. Fakat hizmet adını koplayabilir tabii.
Siz çok takılmışsınız Malwarebytes veya Kaspersky ile tarama yapın içiniz rahatlasın bence.

Bilgisayarda Kaspersky yüklü ve dün ESET ile tarama yaptım.
Ve tüm bunlardan önce Murat hocama sistem logu incelettim 20-25 gün olmuştur belki.
Vardır ama VirusTotal'le bulamazsınız direk indirip tarama yapmalısınız.

Zaten vt tarama yapmıyor mu niye indireyim?

Bilgisayarda Kaspersky yüklü ve dün ESET ile tarama yaptım.
Ve tüm bunlardan önce Murat hocama sistem logu incelettim 20-25 gün olmuştur belki.
Murat hocam inceleyip bir sorun bulamadıysa endişelenmenize gerek yok.
Ki zaten Kaspersky kullanıyorsanız o uygulamanın gözünden kolay kolay zararlı kaçmaz.

Bende ondan bahsettim zaten.

Hocam tarattığınız dosya Windows dosyası ve zaten temiz çıkmış eğer virüs varsa kendi konumu niye size versin anlam veremedim sadece herhangi bir antivirüs ile tam tarama olarak isimlendiriliyordu sanırım (uzun zamandır av kullanmadım tam emin değilim) yani kısaca bütün sistemi taratmalısınız.

Hocam tarattığınız dosya Windows dosyası ve zaten temiz çıkmış eğer virüs varsa kendi konumu niye size versin anlam veremedim sadece herhangi bir antivirüs ile tam tarama olarak isimlendiriliyordu sanırım (uzun zamandır av kullanmadım tam emin değilim) yani kısaca bütün sistemi taratmalısınız.
Birazdan kaspersky ile tam taramaya sokacağım.

Sisteminizi onlarca araç ile tarattınız, üstüne Farbar logları aldınız ve incelendi, üstüne 4-5 farklı java dosyası inceledim, onun da üstüne ek araçlar ile tarattık sisteminizi. Benim sistemimden daha güvenlidir muhtemelen şu anda. Bir çamaşır suyu döküp silmediğimiz kaldı :).

Dosyalar temiz, ikisi de sistem dosyası. Endişelenecek bir durum yok. Sistem dosyaları da farklı dosyalar da IP adresleri ile iletişime geçebilir. Anormal bir durum değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı