svchost.exe mikrofonu neden kullanır?

Sisteminizi onlarca araç ile tarattınız, üstüne farbar logları aldınız ve incelendi, üstüne 4-5 farklı Java dosyası inceledim, onun da üstüne ek araçlar ile tarattık sisteminizi. Benim sistemimden daha güvenlidir muhtemelen şu anda. Bir çamaşır suyu döküp silmediğimiz kaldı :).

Dosyalar temiz, ikisi de sistem dosyası. Endişelenecek bir durum yok. Sistem dosyaları da farklı dosyalar da IP adresleri ile iletişime geçebilir. Anormal bir durum değil.

Hocam sormamda sakınca yoksa siber güvenlik ile alakalı bu kadar şeyi nereden biliyorsunuz?
Siber güvenlik şirketinde falan mı çalışıyorsunuz?
 
Dep
Onu demiyorum resimde göründüğü gibi dosyanın konumu C:\Windows\System32\svchost.exe bu konum bütün Windows sistemlerinde Windows'un kendi dosyası olan svchost.exeyi açar eğer cidden bir virüs olsaydı cidden kendi konumunu verecek değil ya ha siz diyorsanizki adamlar normal svchost.exe yi almış değiştirmişler zaten o zaman işletim sistemi açılmazdı yani burada görünen konum orijinal Windows dosyasının konumu virüs olması imkansız.
Değiştirmelerine ne hacet yine aynı svchost.exe ye virüs inject etmiş olabilir diye dedim sistem de çalışır virüs de orada durur.
 

Geri
Yukarı