Swift 3 SF314-41G Windows 10 Kurulum Ekranında Fare ve Klavye Görülmüyor

Fireflies

Yoctopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-elektronik mühendisi
RAM
HyperX Cl14 2400Mhz 8GB + 4GB yerleşik. Total:12GB
SSD veya HDD modeli
1TB Sandisk Extreme Pro M.2 NVMe SSD
Ekran kartı
RX540 2GB
Anakart
Laptop modeli: Acer Swift 3 SF314-41G
İşlemci
Ryzen 5 3500U
Herkese merhabalar, birçok problemi şimdiye kadar Tecnopat Sosyal aracılığıyla çözüme kavuşturdum ama bu sefer Acer bilgisayarımda işin içinden çıkılmaz derecede bir problem ile karşı karşıyayım. Bilgisayarım bugün açılışta hata veriyordu, Acer logosunun ardından Windows 10 başlamıyor, aksine kendini kurtarmaya alıyor sonra başarısız olup kendini kapatıyordu. Daha iki hafta önce formatladığım bilgisayarımı yine formatlamak istediğimde kurulum ekranında fare ve klavye kesinlikle hiçbir şekilde çalışmıyor. Bu yüzden kurulumu gerçekleştiremiyorum, bilgisayar çöktüğü için eskidenki Windows 10'un kendisini ölmüş varsayabiliriz.
Donanımları çok taze Acer Swift 3'ümün, parçalarında hiçbir problem olmadığına eminim. BIOS ekranında klavye çalışıyor ama kurulum ekranına gelince hiçbir tık yok ne farede ne de klavyede.

Şimdi çözüme ulaşamamdaki en can sıkıcı noktaya gelelim, Acer Swift 3'ün BIOS ara yüzüne. İnternette bu problemi araştırdığımda farklı markaların BIOS ekranlarında çeşitli çözümler buldum. Hepsinin kendine göre bir ayarı var kurulum ekranında fare ve klavyeyi etkinleştirmek için. Sıkıntı şu ki Acer'da örneğin Advanced sekmesi bile neredeyse bomboş, hiçbir elle tutulur değiştirilebilecek ayar yok resmen. En yaygını ASUS anakartlarda bi ayarı değiştirip klavyeyi kullanır hâle geliyorsun ama Acer'da kat'iyen o seçenek yok. Gerçekten denemediğim şey kalmadı ama hayatımda ilk defa karşılaştığım bu probleme bir türlü çözüm bulamadım, bilgisayara Windows 10 kurulumu yapamadım.

Fikir oluşturması açısından yabancı bir elemanın videosunun en başına bakmanızı tavsiye ederim. Klavyeye dokunması fareyi oynatması algılanmıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu olayı yaşayan nadir de olsa bazı kimseler vardır ve ASUS gibi anakartlarda o seçeneğin ayarlanmasıyla fare klavye etkin hâle geliyor bunu biliyorum ama buradaki en büyük baş ağrısı: Neredeyse hiçbir seçenek sunmayan kullanışsız Acer Swift 3 BIOS ekranı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı