Switch ve keycaps önerisi

• Konuyu başlatan Efrect
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 79
  • Görüntüleme 2.207

Efrect

Hectopat
Hotswap bir klavyem var ve keycap switch değiştirmek istiyorum. Ancak çoğu switch Türkiye'de yok. Türkiye'den alabileceğim güzel bir switch ve pudding bir keycaps lazım.

Hocam yurt içinde maalesef fazla seçenek yok. Temu, aliexpress gibi sitelerde daha fazla seçenek oluyor. Oralardan yada ikinci el sitelerinden bulabilirsiniz daha çok. Keycapsi zevkinize göre seçin derim ama switch için bütçenizi söylerseniz öneri yapabilirim.

Hocam yurt içinde maalesef fazla seçenek yok. Temu, AliExpress gibi sitelerde daha fazla seçenek oluyor. Oralardan ya da ikinci el sitelerinden bulabilirsiniz daha çok. Keycapsi zevkinize göre seçin derim ama switch için bütçenizi söylerseniz öneri yapabilirim.

Hocam yurtdışındada çoğusu 30 euroyu aşıyor almak imkansız oluyor. Maksimum 1000 TL bütçem var full switch almayacağım zaten %60 klavye var 34 tane yeter sadece harfler için.

Hocam yurtdışındada çoğusu 30 euroyu aşıyor almak imkansız oluyor. Maksimum 1000 TL bütçem var full switch almayacağım zaten %60 klavye var 34 tane yeter sadece harfler için.
Yok hocam çok seçenek var hemen bulayım size.

Hocam öncelikle bunların kısa bir açıklamasını yapayım. Akkoların bir paketinde 45 adet çıkıyor ve vergiyle beraber 20 euro yapıyor. Gayet kaliteli marka ama size daha f/p olanları da söyleyeceğim.

Akkolardan sonraki gateron milky benim de kullandığım switchler. Akko yerine 70 tane bundan alırsanız 18-19 euro yapıyor ve tüm klavyenizde kullanmış olursunuz. Baya güzel sesleri var.

Bu üçünden sonrakiler de kendi zevkinize kalan kalite olarak hepsi kötü olmayan switchlerdir. Yani internetten ses testlerine bakıp zevkinize göre karar verin derim. Benim kişisel önerim f/p ve sesi güzel olduğu için gateron milky olur. Tabi 70 den az da alabilirsiniz.

Gelelim en ucuz switchlere. Graywood V4
Hocam bunun bir paketinde 50 adet var ve temunun canlı desteğinden %20 indirim alıyorsunuz, zaten herkese veriyorlar neredeyse. 5-10 dakika da alırsınız. O şekilde vergiyle 367 TL yapıyor 50 tane switch.
Her ne kadar ben sesini çok beğenmesem de fiyatına göre kalitesi fazla bir ürün.

Son olarak tactile switchleri ekliyorum. Üstte attıklarımın hepsi linear switchti hocam, yani hissiyat olarak red switch gibiler. Şimdi atacaklarım da hissiyat olarak brown switch gibi olan tactile switchler.

Pudding keycaps istediğinizi de yeni gördüm. Onun içinde uygun bütçeli olarak bunları alabilirsiniz. F75 ler için alan baya olmuştu.

Link

Eklemeyi unuttum. Aliexpressteki switchlerden alacaksanız para birimini euroya çevirin. Küçük bir miktar da olsa daha uyguna geliyor.

Son düzenleme:
Yok hocam çok seçenek var hemen bulayım size.

Hocam öncelikle bunların kısa bir açıklamasını yapayım. Akko'ların bir paketinde 45 adet çıkıyor ve vergiyle beraber 20 euro yapıyor. Gayet kaliteli marka ama size daha F/P olanları da söyleyeceğim.

Akko'lardan sonraki Gateron milky benim de kullandığım switchler. Akko yerine 70 tane bundan alırsanız 18-19 euro yapıyor ve tüm klavyenizde kullanmış olursunuz. Bayağı güzel sesleri var.

Bu üçünden sonrakiler de kendi zevkinize kalan kalite olarak hepsi kötü olmayan switchlerdir. Yani internetten ses testlerine bakıp zevkinize göre karar verin derim. Benim kişisel önerim F/P ve sesi güzel olduğu için Gateron milky olur. Tabii 70'den az da alabilirsiniz.

Gelelim en ucuz switchlere. Graywood V4
Hocam bunun bir paketinde 50 adet var ve Temu'nun canlı desteğinden %20 indirim alıyorsunuz, zaten herkese veriyorlar neredeyse. 5-10 dakika da alırsınız. O şekilde vergiyle 367 TL yapıyor 50 tane switch.
Her ne kadar ben sesini çok beğenmesem de fiyatına göre kalitesi fazla bir ürün.

Son olarak tactile switchleri ekliyorum. Üstte attıklarımın hepsi linear switchti hocam, yani hissiyat olarak red switch gibiler. Şimdi atacaklarım da hissiyat olarak brown switch gibi olan tactile switchler.

Pudding keycaps istediğinizi de yeni gördüm. Onun içinde uygun bütçeli olarak bunları alabilirsiniz. F75'ler için alan bayağı olmuştu.

Link

Eklemeyi unuttum. AliExpress'teki switchlerden alacaksanız para birimini euroya çevirin. Küçük bir miktar da olsa daha uyguna geliyor.

Hocam Akko Gül AÄacı Anahtarı 5 Pin 40gf DoÄrusal Anahtar Fabrikada YaÄlanmıŠDerin DüÅük Pitch MX Mekanik Klavye ile Uyumlu (45 adet) - AliExpress 7 bu switchde switchin düz sesi ile klavyeye takılmış halinde büyük bir ses farklılığı var. Keycapsleri alsam nasıl elemandaki gibi ses gelir bana da?

Hocam öncelikle bu switchlerden hangisini alırsanız alın sizinki o kadar tok olmaz ama buna yakın olur.
Bu tarz klavyelerde içini yalıtım malzemeleriyle dolduruyorlar. Sizin klavye de yalıtım yok diye biliyorum ama bunu kendiniz de ucuz yolla yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu adamın yaptığı gibi pcb nin arkasına kağıt bant çekiyorsunuz 2-3 kat. Klavyenin içine de yün,pamuk,foam köpük vb. Bu tarz şeylerden biriyle doldurabilirsiniz. Eldeki imkanlarla basit yollu modlama bu şekilde yapılıyor hocam.

Ayrıca bildigim kadarıyla K630 da outemu soketleri var. Yani bu attığım switchlerin bir çoğunun uymama ihtimali var. Aralarında uyanlar vardır illaki ama hangileri uyduğunu ben de tam bilmiyorum.

@enzyyx hocam sizi bir konuya daha etiketlemiştim. Buna da bakar mısınız? Yine aynı soru; redragon k630 da outemu soketler mi var ve hangi switchler ile uyumlu olur?

Son düzenleme:
Hocam öncelikle bu switchlerden hangisini alırsanız alın sizinki o kadar tok olmaz ama buna yakın olur.
Bu tarz klavyelerde içini yalıtım malzemeleriyle dolduruyorlar. Sizin klavye de yalıtım yok diye biliyorum ama bunu kendiniz de ucuz yolla yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu adamın yaptığı gibi PCB'nin arkasına kağıt bant çekiyorsunuz 2-3 kat. Klavyenin içine de yün, pamuk, foam köpük vb. bu tarz şeylerden biriyle doldurabilirsiniz. Eldeki imkanlarla basit yollu modlama bu şekilde yapılıyor hocam.

Ayrıca bildigim kadarıyla K630 da Outemu soketleri var. Yani bu attığım switchlerin birçoğunun uymama ihtimali var. Aralarında uyanlar vardır illaki ama hangileri uyduğunu ben de tam bilmiyorum.

@enzyyx hocam sizi bir konuya daha etiketlemiştim. Buna da bakar mısınız? Yine aynı soru; Redragon K630 da Outemu soketler mi var ve hangi switchler ile uyumlu olur?

Hocam yani buna uyması için Outemu switch almammı lazım?

Hocam biraz araştırdım ve klavye Outemu switchmiş.
bu videoda adam Akko switch kullanıyor ve Outemu sokete uyuyor. Uyan başka switchlerde varmış.

Videoda kullandığı switchde bu; Akko V3 Pro Matcha YeÅil Anahtarlar 3 Pin 50gf Mx Mekanik Klavye için Kararlı Toz Geçirmez Kök ile DoÄrusal Anahtar (45 adet) - AliExpress 7

45 yetmeyeceği için 70 tane alsam vergiyle birlikte 1600 TL civarina gelecek daha ucuza güzel bir şey bulamaz mıyım?

Son düzenleme:
Hocam yani buna uyması için Outemu switch almammı lazım?

Hocam biraz araştırdım ve klavye Outemu switchmiş.
bu videoda adam Akko switch kullanıyor ve Outemu sokete uyuyor. Uyan başka switchlerde varmış.

Videoda kullandığı switchde bu; Akko V3 Pro Matcha YeÅil Anahtarlar 3 Pin 50gf Mx Mekanik Klavye için Kararlı Toz Geçirmez Kök ile DoÄrusal Anahtar (45 adet) - AliExpress 7

45 yetmeyeceği için 70 tane alsam vergiyle birlikte 1600 TL civarina gelecek daha ucuza güzel bir şey bulamaz mıyım?

Hocam 34 tane yeter demişsiniz harfler için zaten %60 kullanıyorsunuz. Boşuna 1600 vermektense bence 45 tane alın en çok kullandıklarınıza yerleştirin. Örnek CTRL, alt, veya FN tuşlarına koymak yerine harflere koyun. Tabii tercih sizin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı