İyi Sosyal'ler, öylesine CTRL+Shift+ESC basıp bilgisayarımın verilerini kontrol etmek istedim. Fakat bakarkken diskin oranı bilgisayarda bir şeyler yaptığımda sürekli %100 oluyordu. Sebebi genel olarak SysMain'di ve Microsoft'un gereksiz hizmetleri. Bunları nasıl kapatabilirim? HDD kullanıyorum.
Bilgisayarım şifreli değilEğer, bilgisayarınızı şifreli kullanıyorsanız bu rehberi yapmayın. Bu rehberi yaptığınız zaman, Windows Update, Windows Defender, Windows bildirim gibi hizmetler çalışmayacak ama büyük performans artışı sağlayacaksınız. Tahmini olarak, 90 tane hizmet çalışıyorsa, 30 tanesi çalışacak.
Sorunuza gelecek olursak, HDD kullandığınız için SysMain yararlı bir hizmet ancak, disk kullanımını %100 yaptığı için kapatmanızı öneriyorum.
Windows 10 Gereksiz Hizmetleri Devredışı Bırakmak
Merhabalar, Windows 10 için gereksiz hizmetleri devredışı bırakan bir dosya buldum ve herkesin yararlanmasını istedim. Aslında bu dosyayı bayadır kullanıyorum ama Technopat halkı kullanmaz diye düşündüm, şimdi de kullanan çıkar diye düşünüyorum ve bir rehber hazırladım. Dosya bana ait değildir...www.technopat.net
Cevaplarınız için sağ olun.
Bilgisayarım şifreli değilfakat Windows Defender ve Update açık kalsa olmuyor mu?
Dikkate alacağım, şuan gereksiz hizmetleri kapatıyorum.İstediğiniz zaman geri varsayılana çevirebiliyorsunuz, içindeki dosya ile. Update yapacağınız zaman öyle yaparsınız. Windows Defender, manuel olarak kapalı kalıyor ama sanırsam bu uygulama ile tekrar açılır:
Defender Control - Windows Defender Kapatma Programı
Defender Control, gerektiği hallerde windows defender programını kapatmak için ve daha sonra tekrar açmak için kullanacağınız ücretsizwww.yazilimara.com
Dikkate alacağım, şu an gereksiz hizmetleri kapatıyorum.
Yalnız hocam indireceğim uygulamanın linki bulunamadı diyor.İstediğiniz zaman geri varsayılana çevirebiliyorsunuz, içindeki dosya ile. Update yapacağınız zaman öyle yaparsınız. Windows Defender, manuel olarak kapalı kalıyor ama sanırsam bu uygulama ile tekrar açılır:
Defender Control - Windows Defender Kapatma Programı
Defender Control, gerektiği hallerde windows defender programını kapatmak için ve daha sonra tekrar açmak için kullanacağınız ücretsizwww.yazilimara.com
Yalnız hocam indireceğim uygulamanın linki bulunamadı diyor.
Tamam hocam.Rehberin 8. konusunda indirme linki bulunuyor diye biliyorum. Ayrıca, RAM boşaltmak için Mem Reduct kullanın. Hiçbir hizmet, uygulama kapatmadan, sadece RAM önbelleğini temizleyerek, devasa yer açıyor RAM üzerinden.