Çözüldü System aşırı disk kullanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Rainbow 6 oynarken System adlı hizmet aşırı disk kullanıyor. RAM yetersizliğinden dolayı SSD'den çaldığını düşünüyorum. %100 disk kullanımı olunca da oyunum droplanıyor. DirectX'te bu durum yok ama Vulkan'a göre düşük FPS alıyorum. Son güncellemeden sonra oldu sanırım. SSD'mi RAM'i takviye etmek için kullanmasını nasıl önleyebilirim?

Son düzenleme:
Çözüm
RAM yetersiz geliyorsa ve SSD, RAM olarak kullanılıyorsa SSD'nin RAM olarak kullanılmasını kapatırsanız oyun çöker. RAM yükseltmesi yapın.
Adam ekleri ayırınca bilgisayarın.
Bilgisayarım ne?
Bilgisayarında antivirüs varsa onu sil veya webroot yükle arkplanda çok az RAM yiyor bir de Malwarebytes ile bir tarama sonra sil. Gereksiz uygulamaları sil.
Sonunda düzgün bir öneri geldi. Teşekkürler. Malwarebytes ile tarama temiz çıktı dün. Ubisoft'u Vulkan hakkında bilgilendirdim. Directx sürümünde sorun olmadığını bildirdim. Gereksiz sistem uygulamaları için dediğini yapacağım.

100GB boş alan var daha ne olsun. Galiba kimse SSD sanal belleğinin ne olduğunu bilmiyor. Depolama alanıyla ilişki kuruyor. Bu konu RAM kaynaklı.

Sanal disk RAM yetmediğinde bilgisayarda bulunan diskten yer bu yüzden boş alanın fazla olması her zaman iyi olacaktır diyosunki ben kendi bildiğimi okuyacağım git RAM al o zaman.
Son güncelleme sonrası yaşamaya başladım. DirectX üzerinden devam etmemi önerir misiniz?

Bunu ilkte belirtmeniz lazımdı.

Hangisinde sorun yoksa onunla devam edin de, sisteminizi yazmamışsınız. Ayrıca neyi güncelledikten sonra böyle oldu?
Rainbow Six Siege'yi. Ryzen 3 2200g, 8GB RAM, B350 chipset anakart, 480GB SSD.
Sanal disk RAM yetmediğinde bilgisayarda bulunan diskten yer bu yüzden boş alanın fazla olması her zaman iyi olacaktır diyosunki ben kendi bildiğimi okuyacağım git RAM al o zaman.

Bunu ilkte belirtmeniz lazımdı.
System adli hizmet kaynaklı disk kullanımının artışı sorun. Yer kalmaması değil. Sanal bellek devreye girse dahi 90GB boş alan oluyor.

AMD'nin WHQL onaylı sürücüsünü, yani 20.4.2 sürümünü kullanıyorsanız sorun Rainbow Six Siege kaynaklıdır bence. Başka Vulkan kullanan oyunlarda da bu sorun var mı?
Dota 2'de test edip sonucu bildireceğim. WHQL olmayan 20.8.3 sürümündeyim.
Anakartın markasını, SSD'nin okuma yazma hızı, ramîn MHz'sini. Alablirsem dah iyi yardımcı olacağım.
Gigabyte AB350M D3v. SSD'nin yazma hızı 480MB yaklaşık, RAM 2666Mhz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı