"System Service Exception" hatası

Sorun aslında çok basit bende bundan 2 ay önce system_service_expection ile karşılaşıyordum bios pilini çıkartın 3 dakika bekletin ve sonra tekrar takın sorunun,çözülmüş olacagını göreceksiniz.

Ekran kartı sürücüm en son güncel sürüm ve fabrika çıkışlı OC model top serisi olduğu için overclock yapmadım. Ben yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama tabi Recep Bey başta olmak üzere bilgili arkadaşlarımız ne derse onu uygularım :)

Şu an Recep Bey'in dediği gibi bilgisayarın işlemci hızını standart hıza çektim. Bios default ayarlara döndürüldü. Yüklü olan son güncel beta ekran kartı driverını whql olan sürüme düşürdüm. Bu şekilde kullanıp gözlemleyeceğim.

Ekran kartı sürücüm en son güncel sürüm ve fabrika çıkışlı OC model top serisi olduğu için overclock yapmadım. Ben yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama tabi Recep Bey başta olmak üzere bilgili arkadaşlarımız ne derse onu uygularım :)
OC li olduğu belli zaten bu sorunlar OC yapılmış serilerde daha çok gözüküyor, Bu yüzden OC veya artırılmış serileri fazla almayın diyorum. MSİ Afterburner veya Aldığın ekran kartının üreticisinin desteklediği bir program varsa downclock yapın. Sürücüyü yeni güncellemedi isen sürüm düşürün.

Önceden böyle bir sorun yoktu. Ne zaman yeni beta driver ve bir kaç program yükledim böyle hata meydana çıktı. Dediklerinizi harfiyen yaptım işlemci standart hızda ve ekran kartının sürücüsü whql sertifikalı beta olmayan sürücüyü yükledim. Şu an bir sorun gözükmüyor, gözlemlemeye devam ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aynı hatayı bende alıyorum bilgisayara daha yeni format atmama rağmen hemde. İnternet tarayıcılarında ise sürekli çökmeler oluyor sanırım bununla ilgili buda bir çözüm bulabilirmisniz?

Hocam aynı hatayı bende alıyorum, bilgisayara daha yeni format atmama rağmen hemde. İnternet tarayıcılarında ise sürekli çökmeler oluyor, sanırım bununla ilgili bu da bir çözüm bulabilir misiniz?
Yeni konu açıp etiketlerseniz beni gelip bakarım. C:\Windows\Minidump içindeki dosyaları bizle paylaşman lazım konudaki kişi gibi.

Bu arada problemin çözümünü yazdım zannediyorum fakat yazmamışım, kusura bakmayın. Tamamen yazılım kaynaklı olduğu anlaşılmıştır. Driver sürücüsünü beta olmayan en son WHQL sertifikalı yapmıştım ve sorun çözülmüştü. Sürücü kurarken beta olmamasına özen gösterin. Son çıkan ve beta olmayan sürücü kullanın.

Seyit Bey banada aynı hatayı verıyor, ozelden yazacaktım sıze ama ozel mesaj atma gıbı bır sey yok sanırım burada. O yuzden buraya yazıyorum bana yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı