Çözüldü : Genel sorunun Bellek hatası olduğunu
@Bora Dere hocam dmp dosyaları üzerinde yaptığı inceleme sonucu açığa çıkardı. Bende yaptığım testlerde bellekler ile ilgili bir sorunun olmadığını ancak bios üzerinden yapılmış olan xpm profili ayarlarından kaynaklı olduğunu tespit ettim. Ramlerimin sitesinden yapmış olduğum detaylı araştırma sonucu kullanmış olduğum model için standart kullanım frekansı ve xmp profil frekansı 2666mhz olmak zorundaymış. Her ne kadar pasif soğutma bulundursa da sitesinde verilen bilgiler bu şekilde . 3000 ve 3200 mhz frekanslarında uzun süreli testler yaptım voltaj ayarları yaptım ancak hiçbir sonuç alınmadı. Aynı şekilde mavi ekran aldım. Şuan 2666 mhz ile sistemi gayet stabil bir şekilde kullanıyorum. Yüksek frekans verimli olur böyle sorun olmamalı gibi bir düşünce yanlış. Maalesef sistem stabilitesini yok edecek bir düzeye getiriyor. Pasif soğutma var kesinlikle overclock yapılır denilmemeli,bazı soğutmalar sadece modelin süsü diyebiliriz.
Özetle benzer sorun yaşayan arkadaşlarımın Ram modelleri ile ilgili teknik detayları ürünü alırken detaylıca incelemelerini öneririm 3000mhz alır 3200 yaparım gibi bir şey anakartınıza veya modelinize göre değişen bir durum.