System Temperature (90D) Hatası

Karadenizli2828

Kilopat
Bugün RX480 GTA 5 performansını izliyordum sonra sanırım fan durdu ses kesildi, sonra yükseldi ardından bu hatayı verdi. Bilgisayar kapandı, sonra tuşuna bastım açtım masaüstüm yine aynı, video yine açıktı. Hatayı internette araştırdım fanlar bozulmuş olabilirmiş veya bilgisayar kendini soğutamayabilirmiş. Şu anda bilgisayarın fanı çok sessiz, sanırım biri bozulmuş. Bilgisayar tamircisine sordum dizüstü temizlemek çok pahalıymış. 6 sene oldu 2011'de almıştık. Hiç termal macun sürmedim, hiç fanlarını temizlemedim. Açınca bir şey unuturum falanda bozulur diye korkuyorum. Sizce açmalı mıyım yoksa başka bir çözümünüz var mı?

IMG_20170416_191408.jpg
Adsız.png

Bilgisayarınızın markası nedir ? Lenovo g570 bilgisayarımın fanı hiç çalışmadan çalışıyordu üstüne artık elimin yandığını anladığımda fanın çalışmadığını fark ediyordum. Bilgisayarı kapattıktan sonra arka kapağı açıp elimle fanı çevirip çalıştırıyordum. Ve fan dönmeye başlıyordu ama bilgisayarım temizdi. Bence bilgisayarınızın arka kısmında ki kapağı açıp fana erişmeyi deneyin. Fanı söküp hava üfleyen bir şeyle temizlerseniz o kadar para ödemek zorunda kalmazsınız. Eğer bozuksa bile yenisini alıp takarsınız.

Bu arada kaç tane fanı var dizüstünün ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı