SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

unplugged

Hectopat
Katılım
25 Temmuz 2018
Mesajlar
581
Çözümler
4
Anakartımda takılı olan 2 adet RAM var. İkisinin de markası G.Skill Ripjaws. 8 GB RAM ile çalışırken herhangi bir sorun yaşamıyordum, yeni aldığım RAM'i taktığımda ilk başta bilgisayar açılmadı. Defalarca çıkartıp taktım(ilk kullandığım RAM'de de aynı sorun olmuştu), en sonunda oldu ve BIOS'a girdim. BIOS'a girdiğimde RAM'i takmadan önce kapattığım D.O.C.P'i açtım. Daha sonra yaklaşık 3 4 dakika boyunca hiçbir sorun olmadan kullanmaya devam ettim ve bir anda mavi ekran hatası aldım ve hata kodu; SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION'du. Sonra tekrar BIOS'tan kapattım ve herhangi bir hata almadım. RAM'ler birbiriyle uyuşmadığından mı böyle oluyor? D.O.C.P'i açarsam aynı sorunla tekrar karşılaşır mıyım? Şimdiden sağ olun.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    13,5 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 26
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    12,6 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle aşağıdaki rehbere göre dosyaları paylaşır mısınız?

 
Farklı marka çiplere sahip (Hynix - Samsung). Biri CL15, diğeri CL16. Uyumsuzluk var maalesef. Yine de minidump dosyalarını paylaşın.
 
Öncelikle aşağıdaki rehbere göre dosyaları paylaşır mısınız?


Arşive ekle dedikten sonra erişim engellendi diyor.
 
İki belleğin de destekleyebileceği ortak noktaya manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Yani ortak voltaj, ortak frekans, ortak zamanlama değerlerine atayabilirsiniz. Biraz (hatta bayağı) uğraştırır ancak kit olarak bellek alma imkânanız yok ise deneyebilirsiniz. Yoksa D.O.C.P kapalı olarak kullanın. Açık olunca zamanlamalardan ve çip farklılığından dolayı uyumsuzluk çıkarıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı