Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
RAM bellek testini 2 ay önce yaptım, herhangi bir arıza çıkmadı. SS'i duruyor. Şimdi disklerime bakacağım. Sağ olun yardımınız için.

HD Tune programı önceden açılıyordu, şimdi tıklıyorum ve trial kısmına evet dedikten sonra tepki vermiyor, açılmıyor.

Chdsk C: /f komutunu CMD'ye girdim ve enterladım. Bilgisayarımı yeniden başlatırken bazı sistem dosyalarını fixlediğini gördüm. Bana kalırsa sürücü hatası yaşandı ve fixlendi. Sorunum bu komutla çözülmüş olabilir. 5 aydır yapmamıştım bu komutu ve geçenlerde elektrik gitmişti. Bu bazı sürücü hatalarına yol açabiliyormuş. Eğer sorun çözülmezse tekrar yazarım. Teşekkürler ilginiz için :)
Ya RAM (Yüksek ihtimal) ya da disk arızası var.

Önce diske tarama isteyeceğim. HD Tune yazılımıyla "Quick Scan" tiki kaldırılmış şekilde "Error Scan" yapılacak.

RAM bellek için ise gerekli yazılım rehberini ekledim.

RAM bellek testini 2 ay önce yaptım, herhangi bir arıza çıkmadı. SS'i duruyor. Şimdi disklerime bakacağım. Sağ olun yardımınız için.

HD Tune programı önceden açılıyordu, şimdi tıklıyorum ve trial kısmına evet dedikten sonra tepki vermiyor, açılmıyor.

Chdsk C: /f komutunu CMD'ye girdim ve enterladım. Bilgisayarımı yeniden başlatırken bazı sistem dosyalarını fixlediğini gördüm. Bana kalırsa sürücü hatası yaşandı ve fixlendi. Sorunum bu komutla çözülmüş olabilir. 5 aydır yapmamıştım bu komutu ve geçenlerde elektrik gitmişti. Bu bazı sürücü hatalarına yol açabiliyormuş. Eğer sorun çözülmezse tekrar yazarım. Teşekkürler ilginiz için :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani diskte arıza varmış, tahminim doğru.

Elektrik gitmesi muhtemelen bozuyor aynısı D sürücümede olmuştu harddiskime. Onuda bu yöntemle düzelttim durumu gözlemleyeceğim gerekirse 10 saat açık tutarım tekrar ilginiz için sağ olun. Açıkçası RAM değince biraz korktum malum benim 16 GB RAM'im var Memtest bende 10 saate yakın sürmüştü :)

Rica ederim. Sadece bir de HD sentinel ile bakmanızı isteyeceğim.

Tamamdır. Hemen bakıyorum.
Anladığım kadarıyla bir sorun gözükmüyor tabii işi uzmanına bırakmak lazım.

Dosya Ekleri

• resim_2021-06-27_191251.png
    resim_2021-06-27_191251.png
    58 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Disk sıkıntısı yok gibi. Ama emin olamıyorum. Bence RAM belleklerde bir şey var.
Diskler sağlam gibi.
Ama o memory_corruption yazısı hiç normal değil.
Sorun ya disktir ya RAM.
Ama net bir şey de söyleyemiyorum. HD Tune üzerinde sonuç göremedim.
Onu görsem (sağlam olduğunu) net olarak RAM derdim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı