Çözüldü SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hataları almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nirami

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yaklaşık 1 hafta önce sürekli mavi ekran hatası ve otomatik kapanma sorunları yaşamam üzerine yaptığım Memtest86 testi sonucunda 2x8'lik Adata XPG Gammix D35 RAM'lerimden birinin sorunlu olduğunu öğrendim. Garanti kapsamında geri göndermek üzere paketleyip kutusuna koydum. Sorunun çözülmesiyle mutlu mesut günler geçiriyordum, ancak 8 GB RAM'in yetmemesinden kaynaklandığını düşündüğüm bir sorunla karşılaştım. Hâlâ tam olarak anlamlandıramadığım için size sormak istiyorum.

Bugün 3 kez crash yedim ve aldığım hatalar windebug ile açtığımda sırasıyla şu şekildeydi:

1. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
  2. SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)
  3. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a)
Bu sorunların ortak bir yönü var. Format attığımdan beri bilgisayarı iki oyunda denedim: LoL ve Valorant. LoL'ü sorunsuz oynayabiliyorken, Valorant'ta işler karışıyor. Oyunu rahatça açıp oynayabiliyorum, ancak ne zaman maç bitip sonuç ekranına gelsem, kulaklıktan garip bir ses geliyor ve bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Bugün yaşadığım 3 çökme de oyunun bitiş ekranına gelirken gerçekleşti.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şu an elimde ekstra RAM olmadığı için 16 GB RAM ile benzer bir sorun yaşar mıyım, emin değilim. Bu yüzden bununla ilgili bir şey yazamadım.

Dosya Ekleri

• sorun1.png
    sorun1.png
    19,1 KB · Görüntüleme: 29
  • sorun2.png
    sorun2.png
    29 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@nirami Valorant 1 haftadır sorunlu hocam. Mavi ekran hatası alan çok.

Çözümü deneyin, bellek bütünlüğü'nü kapatın.

@nirami Valorant 1 haftadır sorunlu hocam. Mavi ekran hatası alan çok.

Çözümü deneyin, bellek bütünlüğü'nü kapatın.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı