SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ve SYSTEM_MEMORY_MANAGEMENT hataları

ıOğuz

Decapat
Katılım
27 Mart 2022
Mesajlar
593
Çözümler
1
Merhabalar. Ayda 1 veya 2 sefer mavi ekran alıyorum. Mavi ekran sorunu, oyun/film/youtube/twitch vs. farketmeksizin herhangi bir eylem üzerindeyken değil de boştayken(chrome, discord vs. açık, eylem yok) veya bilgisayarı kapat komutundan hemen sonra ortaya çıkıyor.

Windows güncel,
BIOS sürümü güncel,
Ekran Kartı sürücüsü güncel,
Sfcscannow sorun bulmadı.

6 Temmuz tarihli olan dump Memory, 18 Temmuz tarihli dump ise Serv. Excp. Mavi Ekran hataları. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dump dosyaları: dump files.rar
 
  • Gigabyte'a ait yazılımların tamamını kaldırın.
  • HWInfo yazılımını kaldırın.
  • Windows sürümünüzü 21H2 sürümüne güncelleyin.
    Yukarıdaki işlemleri eksiksiz uyguladıktan sonra MemTest86 ile belleklerinizi test edin. Sonucu bildirmeyi unutmayın. Bu işlemlerden sonra yeniden mavi ekran alırsanız yeni dosyaları mutlaka paylaşın.
 
İlk fırsatta halledip geri dönüş yapacağım. Teşekkürler. 🤙

@ViooYa
Sorun devam ediyor hocam. Eylül ayının taze dumplarını rarladım paylaşıyorum. Ayrıca memtest sorunsuz tamamlandı. Önceki aylardaki dumplarda logitech uygulamasının çakıştığını gösteriyordu onu kaldırdım. Ama illaki bir şeyle çakışıyor ama aslında gerçek sorun ne onu anlamadım. Sanıyorum artık ekran kartı kaldı geriye.

Dump dosyaları: Eylül Minidump.rar

Konuya hakim diğer arkadaşlar da ilgilenebilirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • memtest pass.png
    memtest pass.png
    167,9 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Şimdi sizden yapmanızı istediklerim şunlar:

GIGABYTE'a ait yazılımları kaldırın demiştim, hala sisteminizde görünüyor. Öncelikle onu bir kaldırın.

Daha sonra ise belleklerinizin ikisini aynı anda test etmişsiniz, sizden ricam sıra ile tek tek test etmeniz. Her birinin sonucunu ayrı ayrı yükleyin lütfen. Son yüklemiş olduğunuz dosyaların ilkini incelediğimde yine belleklerinizi görüyorum. Dediğim gibi tek tek de yapın testleri ve sonuçlarını paylaşın.

Ek olarak pagefile ile ilgili herhangi bir ayar değiştirdiniz mi? Aşağıdaki attığım bağlantıya göre rapor oluşturup bizimle paylaşın. Sisteminizde AC uygulamaları veya CheatEngine gibi yazılımlar müdahalede bulunmaya çalışıyor sanırım, kesin sonucu aşağıdaki rapora göre söyleriz.

 
Son düzenleme:
Pagefile nedir bilmiyorum, haliyle de bilmediğim şeyde bir değişiklik yapmamışımdır. Dün Ram'lerin default hızı 2133 mhz idi BIOS'da ve ben 3000'e çektim. İlave değişiklik bu oldu.

GIGABYTE uygulaması olarak RGB Fusion var. Silme işi geçici olarak mı olacak yoksa artık kullanmamam mı gerekiyor onu anlamadım. Sizin önerinizden sonra silmiştim, geçtiğimiz ay yükledim ancak uygulama yüklü değilken de yine mavi ekran aldım.
 
07.09.22'deki dosyanızda RGB Fusion duruyor görünüyor. Bu işlemlerimizi tamamlayana kadar kaldırın. 1-2 gün de test etseniz yani o sürede kaldırmış olacaksınız. BIOS ayarlarınızı varsayılana alın, sadece boot ayarlarınızı yapın. Dolayısıyla XMP gibi profilleriniz de devre dışı kalacak. XMP profilleri belleklerde hata gösterebiliyor. Tüm bu dediklerim sırasında her şeyinizi birkaç gün test edecek şekilde bırakacağız. Yani söylediklerim kaldırılmış olacak, söylediğim ayarlarda testler olacak. Ardından birkaç gün sonra hata almazsanız tek tek yükleme yaparsınız ve ayarlardan da yine tek tek istediklerinizi yaparsınız. Önemli olan nokta burada sorunu kaçırmamak adına tek tek yapmanız olacak. Üst mesajımdaki ve şimdi yazdığım işlemleri uygulayın, ona göre bir yol belirleyelim.
 
Tamamdır hocam. Yine uygun bir zamanda halledip dönüş yaparım. Teşekkürler tekrardan.

@ViooYa hocam selamlar.
AIDA64 raporunu aldım. Diğer işlemler için henüz vakit ayıramıyorum, bunu bırakayım şimdilik. Teşekkürler.

 
Son düzenleme:
Hocam selam, son konuştuğumuz günden hemen sonra BIOS ayarlarını varsayılana alarak RAM'leri tek tek test ettim ve sorun çıkmadı. RGB Fusion vardı Gigabyte'a ait onu kaldırdım. 1 hafta civarı hiç ayar değiştirmeden kullandım. Sonrasında sanırım sorun Gigabyte'ta diyerekten BIOS'tan RAM ayarını tekrar 3000'e çektim ve kullanmaya devam ettim.

O günden itibaren 3 ayrı crash yedim;
İlkinde ekran direk karardı, BSoD yemeden; siyah ekranda mevcut sayfanın görüntü kalıntıları gibiydi ufak tefek: Geneli siyah.
İkincisinin stop Code'unu hatırlamıyorum, BSoD ekranı çıktı, yeniden başlattı.
Üçüncüsü de QUOTA_UNDERFLOW, dün gece gerçekleşti, yeniden başlatmadı, direkt kapandı BSoD ile.

Minidump ekte,
AIDA raporu yukarıda, faydası olur dersen yenisini yükleyebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Dump dosyaları: dumpz.rar
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı