T-Launcher virüslü mü?

Tamamdır, şimdi bu T-Launcher'ı, %appdata'daki .minecraft ve öteki adını unuttuğum dosyayı sildim. Java'yı kaldırdım. Bundan sonra ne yapmam lazım güvenliğimden emin olmak için?

Açık kaynaklı olduğu için en güvenilir versiyonunun o olduğunu düşünüyorum. Açık kaynaklı bir Launcher'da biri virüs demiş diye istemiyorsanız gidin orijinal alın.
Ya, hocam. Mesela isteyip istememek değil, korkmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeğenimle Minecraft oynayacaktık ancak t-Launcher'ı onunkinden evvel kendi bilgisayarıma yükledim ve hafiften bir araştırma yapınca içerisinde keylogger, spyware tarzı zararlı yazılımlar bulunduğunu duydum. Bir taraf virüslü diyor, öbür taraf hiçbir şey yok diyor. Önceden de 4-5 yıl boyunca kullandım ve hiçbir şey olmadı ama şimdi taptaze yeni bilgisayar olunca kıyamıyorum, geriliyorum. Sizce gerçekten keylogger tarzı bir şeyle bilgilerimizi çalıp satıyorlar mı? Windows Defender da hiçbir şekilde uyarı vermedi.

Virüslü.

Tamamdır, şimdi bu T-Launcher'ı, %appdata'daki .minecraft ve öteki adını unuttuğum dosyayı sildim. Java'yı kaldırdım. Bundan sonra ne yapmam lazım güvenliğimden emin olmak için?

Malwarebytes'a taratabilirsiniz. Onun disinda kalinti servis falan var mi ona bakin.

Windows Defender antivirüsünüz açık olsun MalwareBytes kullanarak bilgisayarınızı taratın. Tabii gerek yok bu kadar şeye ama yine de paranoya varsa bu işlemler yeterli olacaktır. Korsana teşvik etmek istemem ama korsan oyun kullanarak bilgisayarınıza virüs sokmanız dünyanın sonu değil. Virüsler genel olarak çok kolay bir şekilde temizlenebiliyor. (Önemli dosyanız varsa Ransomware hariç.)

Yeğenimle Minecraft oynayacaktık ancak T-Launcher'ı onunkinden evvel kendi bilgisayarıma yükledim ve hafiften bir araştırma yapınca içerisinde keylogger, spyware tarzı zararlı yazılımlar bulunduğunu duydum. Bir taraf virüslü diyor, öbür taraf hiçbir şey yok diyor. Önceden de 4-5 yıl boyunca kullandım ve hiçbir şey olmadı ama şimdi taptaze yeni bilgisayar olunca kıyamıyorum, geriliyorum. Sizce gerçekten keylogger tarzı bir şeyle bilgilerimizi çalıp satıyorlar mı? Windows Defender da hiçbir şekilde uyarı vermedi.
Kesin bir bilgi yok, kesin bilgi yokken var ya da yok diyemeyiz. Konu kapanabilir.

Yeğenimle Minecraft oynayacaktık ancak T-Launcher'ı onunkinden evvel kendi bilgisayarıma yükledim ve hafiften bir araştırma yapınca içerisinde keylogger, spyware tarzı zararlı yazılımlar bulunduğunu duydum. Bir taraf virüslü diyor, öbür taraf hiçbir şey yok diyor. Önceden de 4-5 yıl boyunca kullandım ve hiçbir şey olmadı ama şimdi taptaze yeni bilgisayar olunca kıyamıyorum, geriliyorum. Sizce gerçekten keylogger tarzı bir şeyle bilgilerimizi çalıp satıyorlar mı? Windows Defender da hiçbir şekilde uyarı vermedi.
İnternette mining yapıyor gibi söylentiler var ne kadar doğru %100 bilemeyiz ancak korsan olan hiç bir şey güvenli değildir. Farklı alternatiflerini arayın.

Belki iyi olarak karşılanabilir.

Zamanında çokça tartıştık yer yer birbirimize girdik bu forumda. Kısaca diyebilirim ki orijinal olmayan her şey risk taşır elbette. Ancak kendi deneyimlerimle T Launcher zararlı yazılım içermiyordu. Zararlı diyen bir eleman çıktı zamanında. DxDiag'a virüs falan demişti :D :D :D.

DxDiag'a virüs falan demişti.
1765211446477.png

Bu kadar kafaya takiyorsan orijinalini al korsan tavsiye etmiyoruz zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı