Taahhüt bitmeden hat değişimi ne kadar tutar?

Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba, ben geçen ay dayanamayıp gittim mobil ödemeyle 10TL bir alışveriş yaptım. Babamda bunu fark etmiş gitmiş hattımı değiştirmiş ancak daha 3 ay taahhüt sürem var. Ne yapmalıyım? Ne kadar bir ücret çıkar?

Babamın haberi yok hala bu harcamadan Turkcell kesti sanıyor sanırım ne demeliyim? :(

Hat: Turkcell.
Geçilen operatör: Vodafone.

Moderatöre not: Konuyu yanlış bölüme açtıysam kusura bakmayın. Operatörlerle ilgili bir bölüm göremedim.

Kullandığın taahhütlü paketin indirimli ve indirimsiz bedelinin farkını hesapla. Kalan ay sayısı ve kullanılan ay sayısı ile çarp. En düşük hangi bedel ise o bedel taahhüt cayma bedeli olarak söylenir. Kullandığınız paketin ilk aylarında hoşgeldin gibisinden ek bir GB veya DK varsa onun da ücreti eklenir.

Kullandığın taahhütlü paketin indirimli ve indirimsiz bedelinin farkını hesapla. Kalan ay sayısı ve kullanılan ay sayısı ile çarp. En düşük hangi bedel ise o bedel taahhüt cayma bedeli olarak söylenir. Kullandığınız paketin ilk aylarında hoşgeldin gibisinden ek bir GB veya DK varsa onun da ücreti eklenir.
35TL indirimli fiyatı normal fiyatı 60. 9 ay kullandım 3 ay kaldı. 105TL mi borcum var?

Her türlü o dayak yenecek. :(

3 ay fatura dönemi kaldı ise 25x3 şeklinde, yani 75 TL cayma bedeliniz olur. Bir de üstüne dediğim gibi tarifenize ayrıcalık bir özellik varsa onun ücreti eklenir.
İlk ay 30 GB gibi bir kampanya vardı. Birde internetten baktığımda sizinkinin zıttı kullandığım aylarla ücretin çarpıldığını gördüm yanlış bilgi mi?

Kullandığınız aylar ve kalan fatura dönemi ile fark çarpılır. Hangisi düşükse o cayma bedeli olarak yansıtılır. 30 GB ilk ay ek internet verildi ise onun da fiyatı cayma bedeline eklenir. Tarifenizin olduğu faturaya bakarak veya tarifenin internet sayfasında açıklama kısmında 30 GB'nin fiyatı yazar büyük ihtimalle.

Kullandığınız aylar ve kalan fatura dönemi ile fark çarpılır. Hangisi düşükse o cayma bedeli olarak yansıtılır. 30 GB ilk ay ek internet verildi ise onun da fiyatı cayma bedeline eklenir. Tarifenizin olduğu faturaya bakarak veya tarifenin internet sayfasında açıklama kısmında 30 GB'nin fiyatı yazar büyük ihtimalle.
30 GB + 1000DK paket 95TL diyor. 170TL boşa para ödeyeceğiz yazık gerçekten. Bir daha mobil ödemeyle ailemden habersiz birşey alırsam bak ne olayım. Sorun şu ben bunu babama nasıl anlatacağım. Çok kızacak o kesin ama taktik var mı hocam :(?
Hocam çok soru sordum kusura bakmayın. İnternette okudum Turkcell iptal edilmeden geçilirse bi operatöre dava açıyormuş. Benim telefonuma Turkcell'den erken ayrılıyorsunuz taahüt bitiminden önce ceza ödeyeceksiniz tarzı bir mesaj geldi. Sorun çıkartır mı?

Son düzenleme:
Numaranızı taşıyarak geçiş yaptığınız için, geçiş yaptığınız firma sizin yerinize eski operatörünüze ait tarifeyi iptal ettiriyor. Sorun olmaz yani.

Keşke Turkcell'den ayrılmasaydınız. Türk Telekom 4, 5G üzerinden çoğu yerde 5 Mbps hız bile veremiyor. Vodafone ise çoğu yerde çekmiyor. Dün Turkcell'e geçiş yaptım ben de. Türk Telekom tarifemde ki interneti çoğu yerlerde 5 Mbps hızda kullandığım için geçiş yaptım. Turkcell'in ise kalitesi tartışılmaz. İstanbul depreminde bile bütün hatlar çökerken sadece Turkcell aktif kalabilmişti.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı