Taahhüt edilen hız verilmeyince iptal hakkı var mı?

Efkan_Yavuz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,

Yaklaşık 2 senedir 60-70 MB ortalama ile TurkNet kullanıyorum. Malum TurkNet'in zam duyurusundan sonra gözler fibere doğru dönmüş durumda oturduğum sitede Vodafone fiber var.

Sorum şu olacak; başvuruyu yapıp interneti bağlattıktan sonra olaki istediğim hızı veremediler. İptal etme hakkımız var mı? Veya iptal etme hakkı hangi durumlarda olabiliyor?

Dosya Ekleri

• Vodafone.jpg
    26,2 KB · Görüntüleme: 124
İşte kast ettiğim bu FTTB/FTTH ile Vodafone/Superonline centilmenlik anlaşması (100Mbit) ve Türk Telekom VAE hız kısıtlaması (100Mbit) ile Kablonet altyapı centilmenlik anlaşması (50Mbit) yüzünden Vodafone'un sunduğu 4 farklı hız limitinden kaynaklı.

Eğer yetkili bunu doğruluyorsa sorun olmaz. Eğer kabinin kapağını açıp inceleyebiliyorsanız bir bakın. Eğer pasif fiberoptik kablolar apartmanınıza kadar VODAFONE kabininden çıkıyorsa altyapınız VODAFONE FTTH, (fiber to the home) evinize kadar fiberdir.

Eğer kabin bayağı büyükse, üstünde vodafone yazıyorsa ve içini açtığınızda elektriğe bağlı aktif bir fiberoptik ekipmanı olan MDU ETHERNET SWITCH cihazını görüyorsanız altyapınız VODAFONE FTTB (fiber to the building) apartmanınıza kadar fiberdir.

FTTB dediğim gibi fast.ethernet kısıtlamasına giriyor. Kullanılan switchler genelde 100 Mbit üstünü verdiği pek görülmediğinden burada alabileceğiniz hızlar 200'ü göremeyebilir.

En doğru bilgiyi yetkili verir. Eğer veriyoruz diyorsa sorun çıkmaz diye umuyorum.

TurkNet istediğin zaman iptal edebildiğin özgür bir servis sağlayıcısıdır.

Hocam ne güzel ayrıntılı yazmışsın. Allah razı olsun, ellerine sağlık Bugün mh ile yaptığımız görüşmede evime kadar fiber geleceğini söylediler. Bu durumda FTTH'dır diye düşünüyorum ki yazınızdan sonrada kabul ettim anlaşmayı. Çok teşekkürler.
TurkNet istediğin zaman iptal edebildiğin özgür bir servis sağlayıcısıdır.

O konuda bir sıkıntı yok zaten ama keşke bulunduğum lokasyonda fiber hizmeti verebilselerdi. Fiyat öyle çok arttı ki az farkla fiber hizmetler alınabiliyor artık.

Dairenize OBK fiberoptik tel cam kablo giriyorsa FTTH'dır.
Bu OBK kablosu ONT terminaline bağlanır ve aldığı optik sinyalleri dönüştürüp CAT 6 kablosu ile HGW router cihazınıza interneti sunar.
Eğer altyapınız FTTB ise OBK kablosu dairenize kadar çıkmaz. Fiberoptik hizmeti sunan kablo direkt MDU cihazına girer. MDU cihazından Ethernet girişli Switch aracılığıyla dairelere direkt CAT6 kablosu/(toprak altı ethernet priz biçimde de olabilir) çıkar.

Yani FTTH olduğunu anlamanızın şartları ince tel fiberoptik kablo dairenize giriyor mu ve ONT cihazı da geldi mi sorularının cevabının evet olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…