Hocam ufak bir araştırma yaptığımda öğrendim ki bir firmadan başka bir firmaya geçtikten sonra tekrar firma değiştirmek isteyen bir vatandaş 90 gün beklemek zorundaymış. Şuradaki 58. sayfada belirtilmiş:
https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/referans-erisim-ve-arabaglanti-teklifleri/reyet-23-07-2018.pdf
(Bazen bu PDF linki hata veriyor. Söz konusu PDF dosyasına şuradan ulaşılabilir:
Referans Erişim ve Arabağlantı Teklifleri - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu 23.07.2018 tarihli PDF dosyasını indirilip 58. sayfaya bakılırsa görülecektir.)
Linke girmek istemeyenler için ekran görüntüsünü de ekliyorum:
Eki Görüntüle 1290203
Hocam Netspeed taahhütsüz hizmet veriyor. Yani arkadaşımız ne kadar taahhüt verdiğine bakamaz zira ortada bir taahhüt yok.
Öte yandan böyle yazmışsınız ama henüz o hakka sahip değiliz. Çünkü o madde yürürlüğe girmedi. 31.12.2022 tarihinde yürürlüğe girecek. Ve ayrıca taahhütten ücret ödemeden caymak diye bir şey yok maalesef. Kanunda 2 yıllık sözleşmeden cezasız ayrılma hakkımız olsa da, 18 Ocak 2022 tarihindeki değişiklikle birlikte bize, hız düşüklüğü durumunda cezasız ayrılma hakkı sunulsa da ücret ödemeden ayrılamıyoruz. Çünkü firmalar bizden cayma bedeli değil indirim bedeli istiyor. Ve indirim bedeli cezai şart olarak değerlendirilmiyor. Yani kağıt üzerinde cezai şart ödemeden ayrılma hakkımız var ama firmaların istediği indirim bedeli de cezai şart değil. Firmalar buradaki açığı kullanarak yollarını buluyorlar. Yani kanunda/yönetmelikte yazanların pratikte bir karşılığı yok. Ha, parayı ödedikten sonra Tüketici Mahkemesiyle geri alan birkaç istisna mevcut fakat onların durumunu da tam olarak bilemiyoruz. "Tüketici Mahkemesiyle de uğraşırım, avukata bir yığın para da veririm" diyerek bu riske girmek isteyenleri tutan yok.
Her neyse ben 1 yıldan uzun taahhütlerin feshi hakkında gerekli linkleri ve görüntüleri paylaşarak detaylı bilgiler verdiğim bir konu açtım. İlgilisine:
1 yıldan uzun süreli taahhütlerin feshi
Bunu dikkatlice okuyanlar kafalarındaki birçok soruya cevap bulacaklardır.
İyi forumlar!