Arkadaşlar tablet çok eski. YouTube falan da desteği kesmiş Android sürümüyle alakalı sanırım. Aşırı yavaş. Tabletin hafıza da 8 GB. Zaten sistem 4'e yakın yer kaplıyor. Telefon tabletle çok alakam yok. ROM işlerine girmek için baktım ama hafızanın 8 GB olması düşündürdü. SD kart ile uygulanabilir mi acaba? Şimdi yeni sistem kursak ne kadar yer kaplayacak zaten tablet 8 GB. Düşüncelerinizi merak ettim bu cihazı yaşatabilir miyiz?
LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 7, which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device. LineageOS is based on the Android Open Source Project with extra...
xdaforums.com
Eğer ROM açılmadıysa LineageOS deneyelim. Bu paylaştığım konuda 2 tane dosyamız var.
İlki Custom ROM diğeri Google uygulama paketi.
ROM'u yukarıda bahsettiğim gibi kuruyorsunuz.
GApps paketi için konuda hangi yönergeleri takip etmeniz gerektiği yazmakta.
Yok hocam ondan değil vbmeta dosyası için uygulamaya ve stok roma ihtiyaç varmış ondan indiriyorum.
Hocam bende vbmeta dosyası çıkmadı ama son cümlede
Not: Bu arada recovery.img ile vbmeta. İmg ile aynı dosya içerisinde olabilir. şöyle bir şey yazılmış. Yani bende vbmeta yok ama recovery img var. Bunu 7zip ile tar'a dönüştürüp Odinde işlesem olur mu? Aynı dosya içerisinde olabilir derken ne kastedilmiş anlamadım.
Ben attığınız rehberdeki bütün adımları uyguladım. En son oluşan yamalı dosyanın içerisinde vbmeta yok. Olsa tar'a çevirip odinden tablete yükleyecektim. Ama recovery img var aynı dosya içerisinde olabiliyor demiş. Şimdi ne işe yarayacak bu dosya?
Bazı cihazlarda vbmeta dosyası yoktu maalesef. Bu cihaza ROM atmak zor olacak hocam. İsterseniz bu tablet ile uğraşmayın artık ya da İngilizce kaynaklar arayın bu cihaz için.
@Ömer S dili Türkçe yapıp kaydırın.
Custom ROM SD kartınızda ise TWRP de wipe kısmından Advanced wipe a girip MicroSD Card ve OTG hariç hepsini seçip kaydırın, ardından install yerinden ZIP dosyasını seçip kaydırın. Işlem bitince cihazı yeniden başlatın.