Çözüldü Tab A 6 tablete ROM atılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ömer S

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4070TiSuper
AMD Ryzen 5 7600X
ASUS PRİME B650M-A WIFI II
Arkadaşlar tablet çok eski. YouTube falan da desteği kesmiş Android sürümüyle alakalı sanırım. Aşırı yavaş. Tabletin hafıza da 8 GB. Zaten sistem 4'e yakın yer kaplıyor. Telefon tabletle çok alakam yok. ROM işlerine girmek için baktım ama hafızanın 8 GB olması düşündürdü. SD kart ile uygulanabilir mi acaba? Şimdi yeni sistem kursak ne kadar yer kaplayacak zaten tablet 8 GB. Düşüncelerinizi merak ettim bu cihazı yaşatabilir miyiz?

Çözüm

Eğer ROM açılmadıysa LineageOS deneyelim. Bu paylaştığım konuda 2 tane dosyamız var.
İlki Custom ROM diğeri Google uygulama paketi.
ROM'u yukarıda bahsettiğim gibi kuruyorsunuz.
GApps paketi için konuda hangi yönergeleri takip etmeniz gerektiği yazmakta.
APK ile olana gerek yok hocam. SamFw server yazan yerden de indirebilirsiniz.
Yok hocam ondan değil vbmeta dosyası için uygulamaya ve stok roma ihtiyaç varmış ondan indiriyorum.

Hocam bende vbmeta dosyası çıkmadı ama son cümlede
Not: Bu arada recovery.img ile vbmeta. İmg ile aynı dosya içerisinde olabilir. şöyle bir şey yazılmış. Yani bende vbmeta yok ama recovery img var. Bunu 7zip ile tar'a dönüştürüp Odinde işlesem olur mu? Aynı dosya içerisinde olabilir derken ne kastedilmiş anlamadım.

1727456692722.png

Son düzenleme:
Yamalı vbmeta dosyası ile TWRP'yi kurabileceğimizden bahsetmiş hocamız.
Tableti rootlayabilir misiniz? Yamaladığınız AP dosyasını yerleştirip yüklemeniz gerekli.

Nasıl yapacağım?

Ben attığınız rehberdeki bütün adımları uyguladım. En son oluşan yamalı dosyanın içerisinde vbmeta yok. Olsa tar'a çevirip odinden tablete yükleyecektim. Ama recovery img var aynı dosya içerisinde olabiliyor demiş. Şimdi ne işe yarayacak bu dosya?

@Ömer S o dosya ile root atılır şu an, stock ROM da acaba eksik mi indirdiniz, sadece AP dosyası mı vardı arşivin içinde?
Normal indirdiğim dosyada AP BL vs CSC adında 3 farklı dosya var lakin rehberde sadece AP'yi kullandık.

Rehberde gözüken kurtarma modu bende gözükmüyordu. O seçenekle alakalı bir şey işaretlemedim.

Bazı cihazlarda vbmeta dosyası yoktu maalesef. Bu cihaza ROM atmak zor olacak hocam. İsterseniz bu tablet ile uğraşmayın artık ya da İngilizce kaynaklar arayın bu cihaz için.

Peki başka bir TWRP ile denesek olmaz mı?

Sanırım çözdüm hatayı birazdan TWRP'ye gireceğim.

Hocam girebildim.

Ne yapmam lazım şuan Unmodified System Partition kısmındayım.

Swipe to Allow Modifitications diyor kaydırayım mı?

Son düzenleme:
@Ömer S dili Türkçe yapıp kaydırın.
Custom ROM SD kartınızda ise TWRP de wipe kısmından Advanced wipe a girip MicroSD Card ve OTG hariç hepsini seçip kaydırın, ardından install yerinden ZIP dosyasını seçip kaydırın. Işlem bitince cihazı yeniden başlatın.

Dili Türkçe yapmadım geri dönüş var mı? Çok önemli değil benim için.

Evet ROM SD kartta adımları uygulayacağım dil için cevabınızı bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı