Açıkçası merak ediyorum. Unisoc T618 işlemcili tercih ederse nasıl bir performans artışı olacak mesela? Ben SD 662 normal bir Çin üretimli cihazı elime aldığımda yazılımı Samsung olsun olmasın hiç fark etmeksizin şarj ve arayüz tarafında sıkıntı çekmedim. Bu Unisoc işlemcili bir cihazı da deneyimleme fırsatım oldu. Onda da aşırı ısınma ve Supercell'in oyunlarında bile takılmanın alasını gördüm. Ha önceki dönemlerde bile Samsung'un önceki pazar stratejisini de isterseniz anlatabilirim. (Bir dönemler bizim ülkeye Exynos gelirken Amerika'ya Snapdragon'lu cihaz satılması gibi) Samsung'un işlemciye güvenme sebebi fiyat pazarında 2 yıl görevini tamamlasın diye koymuş olamaz mı? Diğer ülkeler için ürettiği cihazlara bir bakmanızı tavsiye ederim. Ha bu konuda mantıksız konuştuğumu düşünüyorsanız benimle ilgili diğer Samsung konularıma bakmanızı öneririm.
Eki Görüntüle 1927522
Samsung konusunda fazla mesaj yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Bilgi birikiminiz yetersiz. Şuan dediklerinizin seviyesi aynı şu şekilde:
Kanka bizim komşuda AMD kart var, oyunlar kasıyor. Alma.
Galaxy TAB A8'in bütün sürümleri aynı işlemciye sahip, sadece depolama, RAM ve ekstra LTE seçeneği mevcut. İşlemci TAB A8 ve TAB A7'yi yan yana koyarsanız, TAB A8'in hem gündelik kullanımda çoğu konuda önde olduğunu, oyun performansında da GPU üstünlüğü sayesinde A7'yi fırlattığını görebilirsiniz. Biliyorum, çünkü A8'i sipariş ettim ve benchmark testlerini biliyorum.
Bakın size T618'in daha iyi olduğunu gösteren bir kanıt sunacağım.
Ayrıca bunları demeden önce şunu söyleyeyim, TAB A7 2022 yılında yenilenerek T618 işlemcisiyle tekrardan satışa sunuldu

Herhalde Samsung yenilediği ürününü daha kötü bir işlemci ile yenileyecek kadar gerizekalı değildir diye düşünüyorum.
Samsung Galaxy Tab A8 10.5 (2021) Tablet review with benchmark scores. See how it compares with other popular models.
benchmarks.ul.com
Samsung Galaxy Tab A7 10.4 (2020) Tablet review with benchmark scores. See how it compares with other popular models.
benchmarks.ul.com
İki cihaza da lafım yok, zamanlarında ikisi de harika fiyat/performans ürünüydüler. Ama A8, güncel, daha iyi bir CPU (kimi yerlerde SP662 geçebiliyor), daha iyi bir GPU, daha büyük bir ekran'a sahip.
Ayrıca bir şeyi anlayamadım, Unisoc T618'li bir cihazı mı deneyimlediniz yoksa "Unisoc" markalı bir işlemciye sahip olanı mı? Eğer T618'i deneyimlediyseniz komşu örneğini ve bilgi birikiminiz konusunda yazdığım yazıyı geri aldım sayın. Saygılar.
Ayrıca hocam cihazın aşırı ısınması sizce de soğutma sisteminin (hava sirkülasyonu veya soğutma bloğu artık bilmiyoorum) dandikliği midir, yoksa işlemciyle mi alakalıdır sizce?