Tab A9+ tablette stock ROM'da sistem dosyaları nasıl değiştirilir?

Av2xnn

Centipat
Makaleler
10
Daha fazla  
SM-X210 Tab A9+ cihaz stock ROM'dayken sistem dosyalarını değiştiremiyorum ama Odin üzerinden yüklediğim GSI ROM'da değiştirebiliyorum. Çözümü nedir? Stock ROM'da birkaç dosyayı düzenlemem lazım.

Magisk ile boot.img'yi patch ettim, ondan sonra tar sıkıştırma ile boot.img. Tar yaptım ve Odin üzerinden AP kısmına koyup flashladım.

Nasıl çözebilirim peki, stock ROM'da nasıl sistem dosyalarında değişiklik yaparım?

Stock ROM'u rootlarsan file editorlar sayesinde rahatlikla yapabilirsin.

Stock ROM indir, boot.img sök, Magisk'le patchle, Odin'le flashla, restart at.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock ROM'u rootlarsan file editorlar sayesinde rahatlikla yapabilirsin.

Magiskten aldığım boot.img yi stock ROM'un içinemi gömeceğim? Normal roottan farkı ne oluyor ki?

Stock ROM salt okunur şekilde paketleniyor.
R/w şekilde paketlemeniz lazım.
Crb Android kitchen ile ROM'u parçalayıp oradan düzenleyebilirsiniz.

Bunun için bir rehber vesaire var mı? Yoksa biraz daha deaylı anlatır mısınız?
Ayrıca baktım ama Linux desteği yokmuş galiba, sanırım kullanamayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Magiskten aldığım boot.img yi stock ROM'un içinemi gömeceğim? Normal roottan farkı ne oluyor ki?
Aynı şeyi söylüyor, farkı yok.

Arkadaş zaten yapmış onu.
Magisk ile boot.img'yi patch ettim, ondan sonra tar sıkıştırma ile boot.img.tar yaptım ve Odin üzerinden AP kısmına koyup flashladım.

Stock ROM salt okunur şekilde paketleniyor.
R/w şekilde paketlemeniz lazım.
Crb Android kitchen ile ROM'u parçalayıp oradan düzenleyebilirsiniz.
Hocam insanlar sizin kadar bilgili değil 😅 Varsa rehberi iyi olur, ben de merak ettim.

Videolu rehber hazırlamak lazım onun için.
Hep hintçe videolar 🥲.
Aklıma bir yol daha geldide direkmen olarak değiştireceğim dosyayı stock romun içinde bulup ordan değiştirsem sonra tekrar .tar yapsam ve odinden flash atsam mantıken olmuş olur. Ama aradığım dosyayı stockun içinde bulamıyorum bir türlü. Ama illa farklı bir şekilde vardır stock romun içinde bulmanın bir yolu varmı acaba? .bin dosyasında arama yapmak gibi

Aklıma bir yol daha geldide direkmen olarak değiştireceğim dosyayı stock romun içinde bulup ordan değiştirsem sonra tekrar .tar yapsam ve odinden flash atsam mantıken olmuş olur. Ama aradığım dosyayı stockun içinde bulamıyorum bir türlü. Ama illa farklı bir şekilde vardır stock romun içinde bulmanın bir yolu varmı acaba? .bin dosyasında arama yapmak gibi
Normal sekilde stock romun icindeki .tar dosyasi sıkıştırılmış şekilde olacagi icin dosya butunlugunu bozmadan extract yapabilmen ve tekrar compress yapabilmen lazim.

Normal sekilde stock romun icindeki .tar dosyasi sıkıştırılmış şekilde olacagi icin dosya butunlugunu bozmadan extract yapabilmen ve tekrar compress yapabilmen lazim.
orası sorun değil, ama bulamıyorum dosyayı heryere baktım googlede internet üzerinde arama yapıp bulmaya benzer şekilde bir yöntem varmıdır?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı