Tab S10 FE+ alınır mı?

• Konuyu başlatan lz8
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.516
Ders için ve video için kullanılacak. Tab S9 mu bu mu? Biri 11 inç diğeri 13 inç. 13 inç çok sıkıntı olur mu ders için? Hangisi daha mantıklı? Hangisi daha uzun omürü? 11 inç ders için uygun mu?

Ders için ve video için kullanılacak. Tab S9 mu bu mu? Biri 11 inç diğeri 13 inç. 13 inç çok sıkıntı olur mu ders için? Hangisi daha mantıklı? Hangisi daha uzun omürü? 11 inç ders için uygun mu?

Hiç dert olmaz, daha güncel olması için S10+ derseniz ki ben hiçbir özelliğini doğru dürüst kullanmıyorum ihtiyaç duymuyorum derseniz S9 FE+ yeterli olacaktır.

Neredeyse 3 haftadır ders ve medya tüketimi için S9 FE kullanıyorum 10.9'ün yeterli olduğunu söyleyebilirim. Sizin 2cihaza bakarsak da ikisi de ders amaçlı iş görür ama medya tuketimi konusunda dynamic AMOLED ile Tab S9 net şekilde önde ekran kalitesi olarak, sizin isteğinizi kararlaştırmanız lazım ekran boyutu mu? Kalitesi mi? Biri 13.1inç TFT biri 11inç dynamic AMOLED. Uzun ömürlülük konusunda da S9'ün 2 yıl güncelleme desteği kaldı S10FE+ ınsa 6yılı ama güncellemeyi bir tarafa bırakırsak 8gen2 Exynos 1580'den daha uzun ömürlü olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ders için hangisi daha mantıklı olur? 13 inç çok mu büyük kalır?

TFT ekran LCD kategorisininde kötüsü. Ama derseniz ki ben derse bakacağım geçeceğim çok da yoğun kullanmayacağım sıkıntı çıkarmaz. Ben olsam S9 alırdım ama arada ciddi derecede fark edecek bir ekran var.

11 inçte yeterli mi yani ders için?
Dediğim gibi 10.9/11inç normal kullanım hatta ekranı 2ye bölmede yeterli, 13inç büyük mü evet ama kullanımda sorgulatmaz büyük mü diye. Kaliteye gelirsek s9fe/s10fe ekranları farksız neredeyse* kağıt üstünde kötü ( tft lcd den kötü olarak geçiyor) ama kullanıma gelirsek rahatsız edicilik yok hatta 10 üzerinden 6 6.5 veririm fiyat bazında yeterli. Ama bana sorarsanız zaten 11inç yeterli 8gen2 ve dynamic amoled farkı için tab s9 alırdım.

Diğer taraftan s10fe+ alma düşüncesi ile tft ekran ve işlemciyi kabul ediyorsanız ve 10.9/11inç yeterli derseniz s10fe de alabilirsiniz. Ortalama 5 6k nız cebinizde kalır

Son düzenleme:

Genel olarak öğrenciler düz S9 FE kullanıyor bazıları büyük ekranlı olfuğu için Plus olanını fakat benim önerim Tab S10 fedir hem fiyatı uygun hem 6 sene güncelleme garantili ayrıca ekranı göz sağlığı için önemli olan ( bence elzem ) titreşimsiz bir ekran bu sebeple saatlerce ders çaljşacak olsanız diğer ekranlar kadar, özellikle AMOLED ve türeveleri kadar göz yormayacaktır.
Huawei'den ders çalış ak iyi değil çünkü YouTube hocalarını sınav dönem tekrar testleri okul sınavları hazırlık testleri Google Drive'dan paylaşılıyor ve Huawei de açılmıyor bunun için YouTube'da bir kız öğrenci dosyaları telefondan açıp indirip WhatsApp'dan paylaşım ardından tablete indirip açmak gibi bir yötem kullanıyormuş ve, bu yöntem eminim benim bu yazdığı okumaktan daha sinir bozucu olur.
Honor ise işlemcisi iyi bir tablet ( pad V9 için söylüyorum diğer modeller israf ) fakat Honor ürününün arkasında hem yazılım hem de servis bakımından arkasında Samsung kadar duramayacaktır, bu durum da beraberinde faiş pil ve ekran değişim ücretlerini getirecektir diye tahmin ediyorum.
Bu yazdıklarım veya açıkladıklarım ışığında 13.400 TL fiyatıyla Tab S10 FE en iyi seçenek, hem genel oşarak Türkiye'deki öğrenciler fiyatı da uygun olduğu için FE türevi tabletler kullanıyor ve arkadaşlarınla beraber uzaktan aynı notları kullanarak birlikte çalışma avantajları var. En önemlisi kaleminin şarj derdi yok sabahtan akaşama kullanabilirsin.
Baştaki yazdıklarım biraz yanlış anlaşılabilir, Tab S10 FE ile S10FE Plus arasındaki tek fark ekran boyutu. Bence fiyatı uygun ve taşınabilirliği ve elde tutup okuma kolaylıklarından Tab S10 FE tercih etmek daha mantıklı, fakat ne yalan söyleyeyim Plus modeli 2 inç daha büyük ve büyük ekran biraz insanı cezbetmiyor değil fakat, gerçekçi ve akılcı karar vermek gerekirse bence en doğru seçenek Tab S10 FE.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı