Tab S9+ vs iPad Air 5

abrahm valentin

Kilopat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sizce hangi tablet daha iyi olur? Kullanım amacım genellikle not tutmak ve video vb. izlemek. Oyun pek oynamam.

İkisi arasında kalmamın tek sebebi iPadOS ve Android arasındaki uygulama kalitesi farkı. İnternette okuduğum yerlere göre iPad için yapılan uygulamaların (Notability, Onenote, Goodnotes vb.) Android için yapılan uygulamalardan çok daha iyi yapılmış, üzerine düşünülmüş olduğunu duydum. O kadar tablete 25.000₺ verip önemli özelliklerden mahrum kalmak beni korkutuyor.

Bunların dışında açıkçası S9+ hemen hemen her yönde daha iyi. DeX özelliği var, RAM miktarı daha fazla, SPen şahsen Apple Pencil'a daha rahat (ve bedava) ve ekranı çok daha iyi.

Eğer bu tabletler veya muadilleri ile deneyime sahip olanlar, deneyenler veya uygulamarı hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Samsung Notes uygulaması oldukça kullanışlı bana kalırsa. Sırf uygulamalar için daha kötü bir tablet almak akıl kârı değil. Samsung almanız çok daha iyi olacaktır.

Sizce hangi tablet daha iyi olur? Kullanım amacım genellikle not tutmak ve video vb. izlemek. Oyun pek oynamam.

İkisi arasında kalmamın tek sebebi iPadOS ve Android arasındaki uygulama kalitesi farkı. İnternette okuduğum yerlere göre iPad için yapılan uygulamaların (Notability, Onenote, Goodnotes vb.) Android için yapılan uygulamalardan çok daha iyi yapılmış, üzerine düşünülmüş olduğunu duydum. O kadar tablete 25.000₺ verip önemli özelliklerden mahrum kalmak beni korkutuyor.

Bunların dışında açıkçası S9+ hemen hemen her yönde daha iyi. DeX özelliği var, RAM miktarı daha fazla, SPen şahsen Apple Pencil'a daha rahat (ve bedava) ve ekranı çok daha iyi.

Eğer bu tabletler veya muadilleri ile deneyime sahip olanlar, deneyenler veya uygulamarı hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
S9 Plus ve Ultra fiyatları yakın. Boyutu sıkıntı yaratmayacaksa onu da düşünebilirsin. iPad alacaksan da Air 5 alınmaz artık. Air 6 çıktı.

S9+ aldım. Aynı çelişki içerisinde bulunabilecek kişiler için düşüncelerimi yazayım. Şahsen Mediamarkt'a gittim ve bu iki cihazı deneyimledim.

Kullanır kullanmaz ekranları arasındaki farkı anında hissettim. S9+'ın ekranı her anlamda iPad'in ekranından çok daha iyi. Sebebini bilmesem de yazılar da çok daha keskin geldi gözüme S9+'ta. Her ne kadar boyut ve çözünürlük arasında pek bir fark olmasa da.

Asıl korktuğum yazılım ve kalem kısmında ise diğer hocalarımın bahsettiği gibi not uygulaması olarak Samsung Notes beklediğimden daha oturaklı ve iyi bir uygulama. Bir not uygulamasından isteyebileceğiniz hemen hemen her özellik var. Öyle çok ahım şahım fark yok.
Samsung DeX özelliği de cabası.

Kalemler için ise eminim ki iki kalemin de farklı farklı iyi olduğu yönleri vardır fakat yazma hissiyatı anlamında SPen'i gerçekten çok beğendim. Yazarken Apple Pencil'a göre daha yumuşak hissettiriyor. Çizim işlerine girmediğim için birşey söyleyemeyeceğim.

Ayrıca fiyat anlamında Mediamarkt'ta internetten alımlarda 1000₺ indirim vardı. S9+ kalemiyle beraber geldiği için toplamda 21.799₺ tuttu. iPad Air 5 ise kalemiyle beraber yaklaşık 23.600₺ tutacaktı. Yani genel olarak bir tık daha iyi bir tablet için daha az para ödemiş oldum.

S9+ aldım. Aynı çelişki içerisinde bulunabilecek kişiler için düşüncelerimi yazayım. Şahsen MediaMarkt'a gittim ve bu iki cihazı deneyimledim.

Kullanır kullanmaz ekranları arasındaki farkı anında hissettim. S9+'ın ekranı her anlamda IPad'in ekranından çok daha iyi. Sebebini bilmesem de yazılar da çok daha keskin geldi gözüme S9+'ta. Her ne kadar boyut ve çözünürlük arasında pek bir fark olmasa da.

Asıl korktuğum yazılım ve kalem kısmında ise diğer hocalarımın bahsettiği gibi not uygulaması olarak Samsung notes beklediğimden daha oturaklı ve iyi bir uygulama. Bir not uygulamasından isteyebileceğiniz hemen hemen her özellik var. Öyle çok ahım şahım fark yok.
Samsung DeX özelliği de cabası.

Kalemler için ise eminim ki iki kalemin de farklı farklı iyi olduğu yönleri vardır fakat yazma hissiyatı anlamında S Pen'i gerçekten çok beğendim. Yazarken Apple Pencil'a göre daha yumuşak hissettiriyor. Çizim işlerine girmediğim için bir şey söyleyemeyeceğim.

Ayrıca fiyat anlamında MediaMarkt'ta internetten alımlarda 1000₺ indirim vardı. S9+ kalemiyle beraber geldiği için toplamda 21.799₺ tuttu. iPad Air 5 ise kalemiyle beraber yaklaşık 23.600₺ tutacaktı. Yani genel olarak bir tık daha iyi bir tablet için daha az para ödemiş oldum.

Reis 1.5 aylik deneyimlerini yazar mısın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı