Tablet önerisi

Videoyu tam izlersen olmadığını iddia ettiğin batarya farkını, ekranının rezilliğini görebilirsin A9+'ın. Adam sadece oyun oynayacağım dememiş zaten, kaldı ki oynadığı oyunu 15 sene önceki teknolojiye sahip leş bir ekranda gördükten sonra zevk alacağını falan düşünüyorsan yanılıyorsun. 120 hz sadece oyunlar için geçerli değil, arayüzü bile kaymak gibi yapıyor, 1080p video bile izleyemeyeceğin 60 hz ekranlı A9 öneriyorsun :D

1 hafta önce Pad x9 da A9+ da 4700 civarından satılıyordu, güncel fiyat değişimleri ülkenin durumu sebebiyle olabilir. İnebilir çıkabilir, ama birisi diğerinin 2 katı pahalı bir cihaz değil.
120hz olması böyle düşük işlemciler için tamamen ekstra batarya ve performans problemi yapar. 720p mantıksız ama 60hz bu performans grubunda gayet normal bir şey. Zaten 60 fps de her oyunu oynayamazsın bu cihazlarla bırak 120'yi.

A9+ var o zaman, cihazı alacak kişi içerik tüketimi yapılacak bile dememiş.
Sanki IPS çok çok iyi de, bir de ekranı gömmüşsünüz.
Yarı fiyatına daha iyi bir SoC'a sahip cihaz varken, o cihaza 2 katı para vermek akıl kârı değil. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
IPS çok çok iyi bu arada. IPS sektör standardı.

120hz olması böyle düşük işlemciler için tamamen ekstra batarya ve performans problemi yapar. 720p mantıksız ama 60hz bu performans grubunda gayet normal bir şey. Zaten 60 fps de her oyunu oynayamazsın bu cihazlarla bırak 120'yi.

IPS çok çok iyi bu arada. IPS sektör standardı.
IPS çok çok iyi falan değil, çok çok iyi olan Amoled. Aradaki fark arkadaşın anlattığı gibi değil, fark var evet. Ama bu kadar değil.

IPS çok çok iyi falan değil, çok çok iyi olan AMOLED. Aradaki fark arkadaşın anlattığı gibi değil, fark var evet. Ama bu kadar değil.

IPS çok çok iyi neden çünkü IPS seni yarı yolda bırakmaz ve renk doğruluğu aşırı yüksek bir ekran tipi. Sektör standartı olduğu da bilinen bir şey. AMOLED yerine çizim konularında vs. hep IPS tercih edilir. AMOLED'ler genel olarak fiyatları hem pahalı hem de yanık olma ihtimali olduğundan ve aşağı yukarı IPS de aynı renk doğruluğunu verdiğinden. Hatta aynı fiyatta IPS daha iyi görüntü veriyordur.

IPS çok çok iyi neden çünkü IPS seni yarı yolda bırakmaz ve renk doğruluğu aşırı yüksek bir ekran tipi. Sektör standartı olduğu da bilinen bir şey. AMOLED yerine çizim konularında vs. hep IPS tercih edilir. AMOLED'ler genel olarak fiyatları hem pahalı hem de yanık olma ihtimali olduğundan ve aşağı yukarı IPS de aynı renk doğruluğunu verdiğinden. Hatta aynı fiyatta IPS daha iyi görüntü veriyordur.
Yani, doğrudur. Bilgim sizin kadar değil fakat giriş seviyesi bir tablette çok kaliteli bir panel kullanıldığını düşünmüyorum.
Ki gündelik kullanımda şuan modifiye IPS olan PLs ve TFT kullanıyorum. Fark göremiyorum, gündelik kullanıcıya ikisinin de gideceğini düşünmekteyim.
SoC farkı için değmez.

Yani, doğrudur. Bilgim sizin kadar değil fakat giriş seviyesi bir tablette çok kaliteli bir panel kullanıldığını düşünmüyorum.
Ki gündelik kullanımda şu an modifiye IPS olan pls ve TFT kullanıyorum. Fark göremiyorum, gündelik kullanıcıya ikisinin de gideceğini düşünmekteyim.
SoC farkı için değmez.

Bakarsan AMOLED ile IPS arasında da çok bir fark yok ki. TFT ekran dediğin şey çok genel bir tabir IPS, VA veya TN panel olabilir hangisini kullandığını görmeden bilemeyiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı